Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Wat beweegt er in juni op HR-vlak?

Op 5 juni is het Wereldmilieudag en vraagt de Verenigde Naties aandacht voor een schone en groene planeet. Ook de Belgische bedrijfswagenfiscaliteit wordt de komende maand groener, met de afbouw van het fiscaal voordeel voor plugin-hybrides. En wat beweegt er verder nog in juni op HR-vlak? Je leest het hier.

30 mei 2023

Fiscale deadline nadert voor plug-in hybrides

Plug-inhybrides (en andere niet-koolstofneutrale bedrijfswagens met verbrandingsmotor) worden minder aftrekbaar vanaf 2025 als ze zijn aanschaft vanaf 1 juli 2023. Is een volledig elektrisch wagenpark momenteel nog niet (budgettair) haalbaar in jouw onderneming? Dan kunnen plug-in hybrides een tussenstap richting vergroening zijn. Om te genieten van de fiscaal meest voordelige behandeling, onderteken je het koop- of leasecontract voor dat type wagen best nog voor deze zomer.

Lees meer : bestel je fiscaal gunstige plug-in hybrides vóór 1 juli 2023

Vakantieplanning opgesteld?

Elke werknemer heeft recht op een ononderbroken vakantie van twee weken. De zomervakantie is daar de ideale gelegenheid voor, maar je wil ook niet dat iedereen tegelijk vakantie neemt. Door een vakantieplanning op te stellen, blijft je onderneming vlot draaien terwijl je werknemers van een welverdiende vakantie kunnen genieten.

Lees meer: vakantieplanning: it takes two to tango

Inspectie in de horeca (flitscontroles)

In juni 2023 zullen de inspectiediensten opnieuw flitscontroles uitvoeren in de horecasector (PC 302).
Flitscontroles zijn aangekondigde controles en die vooral een informatief en preventief karakter hebben.

Lees meer : flitscontroles in de horeca in juni 2023

Bestel tijdig je griepvaccin

Voor we de zomer ingaan, alvast even dit: elke winter krijgt 5 tot 20 procent van de Belgen de griep te pakken. Als je bij de externe preventiedienst van Securex aangesloten bent, kan je binnenkort vaccinaties tegen de griep bestellen.

Je werknemers de mogelijkheid bieden om zich gratis en vrijblijvend te laten vaccineren is een win-win voor iedereen. Gevaccineerde werknemers worden minder (ernstig) ziek en zullen minder collega’s en naasten besmetten. Als werkgever zet je dan weer in op minder ziekteverzuim in het najaar.

Wist je trouwens dat een griepvaccin aanbieden een extralegaal voordeel is waarop geen RSZ noch belastingen verschuldigd zijn?

Lees meer : denk nu al aan de griepvaccinatie

 

Fiscaal nieuws
Flitscontroles