Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Vlaamse KMO-portefeuille wordt strenger

De KMO-portefeuille is een instrument waarmee ondernemingen onder bepaalde voorwaarden subsidies kunnen krijgen voor opleidingen of advies. De Vlaamse regering hervormt deze KMO-portefeuille zodat deze subsidies in de toekomst gerichter worden toegekend. Daarnaast komt er ook een kwaliteitsbewaking.

1 augustus 2022

Toekomstgerichte thema’s

Het toepassingsgebied van de KMO-portefeuille wordt beperkt tot een aantal thema’s. Enkel opleidingen en adviezen die betrekking hebben op één van deze thema’s komen in aanmerking voor de subsidie.
Het gaat o.a. over de volgende thema’s : digitalisering, duurzaamheid, innovatie,…

De volledige lijst van de in aanmerking komende thema’s vind je hier : Bijsturing kmo-portefeuille: meer aandacht voor beleidsprioriteiten en kwaliteit | Agentschap Innoveren en Ondernemen (vlaio.be).

Kwaliteitsbewaking

Daarnaast wordt er een kwaliteitskamer opgericht die waakt over de kwaliteit van de diensten (advies en opleidingen) binnen de KMO-portefeuille.De nadruk zal hierbij liggen op de digitalisering en de economische meerwaarde.

Concreet betekent dit dat de in aanmerking komende opleidingen strenger zullen worden beoordeeld.

Wat doet Securex voor jou ?

Securex is officieel erkend als dienstverlener voor de kmo-portefeuille en werkbaarheidscheques.

Wilt u graag advies over de werkbaarheidscheques? Een aanbod op maat van uw onderneming? Contacteer dan snel consulting@securex.be