Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

RSZ-korting gesloten sectoren: doe de aanvraag!

In ons artikel van 4 februari informeerden we u over de mogelijkheid om een RSZ-korting aan te vragen als de hoofdactiviteit van uw bedrijf deel uitmaakt van een sector die in 2021 verplicht gesloten was.

22 februari 2022

Update 25/02: deze maatregel is officieel gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Uw hoofdactiviteit behoort tot een gesloten sector?

Categorie 1 en 2

Behoort de hoofdactiviteit van uw onderneming tot een gesloten sector vermeld in categorie 1 of 2 van stap 1 uit ons artikel van 4 februari?

Dan moet u een vereenvoudigd aanvraagformulier invullen op de website van de RSZ. Dat kan sinds gisteren 21 februari 2022.

Het is belangrijk dat u bij de voorwaarden in stap 3 van dat formulier de beide voorwaarden aanvinkt om recht te hebben op de premie. U kan dat natuurlijk enkel doen als u die voorwaarden ook effectief zal vervullen.

U moet ook de nodige bewijzen bijhouden voor de RSZ. Zo kan de RSZ controleren dat u aan alle voorwaarden voldoet.

Categorie 3 en 4

Behoort de hoofdactiviteit van uw onderneming tot een gesloten sector vermeld in categorie 3 of 4 van stap 1 uit ons artikel van 4 februari?

Dan moet u een uitgebreid aanvraagformulier invullen op de website van de RSZ. Dat kan eveneens sinds gisteren 21 februari 2022.

Het is belangrijk dat u bij de aanvullende informatie in stap 3 van dat formulier aangeeft wat uw activiteiten in het tweede tot en met het vierde kwartaal van 2021 waren. U moet immers kunnen aantonen dat u het meeste personeel inzette voor een activiteit uit een gesloten sector. De RSZ zal ook nagaan of de aanvullende informatie correct is.

Daarnaast moet u bij de voorwaarden in stap 4 van dat formulier de beide voorwaarden aanvinken om recht te hebben op de premie. U kan dat natuurlijk enkel doen als u die voorwaarden ook effectief zal vervullen.

U moet ook de nodige bewijzen bijhouden voor de RSZ. Zo kan de RSZ controleren dat u aan alle voorwaarden voldoet.

Heeft u nog bijkomende vragen?

Dan kunt u bij uw Client Advisor of uw Legal Advisor terecht via myHR@securex.be.

Attachments

Coronavirus
RSZ-kortingen