Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Nieuwe quarantaineregels vanaf 10 januari 2022

De omikronvariant is tot nu toe de meest besmettelijke variant van het coronavirus. Tegelijk lijkt hij minder ziek te maken. Om te vermijden dat te veel mensen in quarantaine of isolatie moeten, worden de quarantaineregels aangepast.

5 januari 2022
Lex4You Employers - All Themes

De werknemer kreeg al een boosterprik of werd maximaal 5 maanden geleden gevaccineerd

In dat geval moet de werknemer niet meer in quarantaine na een hoogrisicocontact. Er moet ook geen PCR-test worden afgenomen.

De werknemer kreeg nog geen boosterprik en werd meer dan 5 maanden geleden gevaccineerd

In dat geval moet de werknemer in quarantaine na een hoogrisicocontact. De werknemer mag de quarantaine na 4 dagen verlaten. Hij of zij moet wel elke dag een zelftest afleggen tot 10 dagen na het contact.  Er moet ook geen PCR-test worden afgenomen.

De werknemer werd niet gevaccineerd

In dat geval wijzigt er niets. De werknemer moet op de eerste en zevende dag na het hoogrisicocontact een PCR-test afleggen. Hij of zij moet in quarantaine blijven tot het resultaat van de tweede test wordt ontvangen.

De werknemer is besmet met het coronavirus

De werknemer moet nog steeds in isolatie (een striktere vorm van quarantaine). De isolatieperiode wordt wel ingekort van 10 naar 7 dagen. Wie geen klachten meer heeft, mag uit quarantaine na een negatieve zelftest.

Bron

  • Verschillende persberichten