Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Lopende projecten van onderzoek en ontwikkeling: deadline van 1 augustus nadert

De fiscus heeft recent haar standpunt over het tijdstip van de verplichte aanmelding van onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten bij BELSPO gewijzigd. Om te kunnen genieten van de fiscale vrijstelling dien je jouw project voortaan voorafgaand aan de aanvangsdatum aan te melden bij BELSPO.

4 juli 2023

Op de website van BELSPO vind je richtlijnen voor de aanmelding van jouw projecten en programma’s van onderzoek en ontwikkeling. Deze richtlijnen houden zoveel mogelijk rekening met het gewijzigd standpunt van de fiscus inzake het tijdstip van aanmelding. In de komende tijd wordt echter nog een antwoord van de fiscus verwacht met betrekking tot een aantal onduidelijkheden. Wij houden jou hier vanzelfsprekend van op de hoogte.

Je meldt jouw projecten en programma’s dus best tijdig en volgens deze richtlijnen van BELSPO aan.

De fiscus voorziet wel in een overgangsregeling: het nieuw standpunt geldt voor projecten die aangemeld worden vanaf 1 augustus 2023.

Lopende, maar nog niet aangemelde projecten moeten worden aangemeld  vóór 1 augustus 2023. Zo niet, dan gaat het recht op de fiscale vrijstelling verloren. 

Lees meer hierover in ons nieuwsbericht van 9 mei 2023

Hoe Securex jou helpt

Vragen omtrent de vrijstelling voor onderzoek en ontwikkeling? Contacteer ons.

Fiscaal nieuws