Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Invoering belastingkrediet voor fietsvergoeding

Werkgevers die verplicht een fietsvergoeding moeten toekennen op basis van CAO 164 krijgen een fiscaal voordeel onder de vorm van een belastingkrediet. Op die manier wordt de extra kost die de verhoging van de kilometervergoeding met zich meebrengt, gecompenseerd.

9 juni 2023

Verplichte fietsvergoeding sinds 1 mei 2023

Werknemers die met de fiets naar het werk komen, kunnen sinds 1 mei 2023 rekenen op een fietsvergoeding dankzij CAO 164.

Deze CAO doet wel geen afbreuk aan de reeds bestaande regelingen inzake fietsvergoedingen op sectoraal of ondernemingsniveau.

Lees meer hierover in ons nieuwsbericht van 27 april 2023

Compensatie onder de vorm van een belastingkrediet

Deze compensatieregeling voorziet in een belastingkrediet voor de werkgevers die vanaf 1 mei 2023 een fietsvergoeding moeten toekennen op basis van CAO 164.

Dit belastingkrediet zal tijdelijk zijn en gelden voor fietsvergoedingen toegekend voor woon-werkverplaatsingen met de fiets afgelegd tussen 1 mei 2023 en 31 december 2024.

Het belastingkrediet is een fiscaal voordeel dat ervoor zorgt dat je als werkgever minder belastingen zal moeten betalen. Op die manier wordt de extra kost die de verhoging van de kilometervergoeding met zich meebrengt, gecompenseerd.

Maatregel nog niet officieel

In de Ministerraad van 26 mei 2023 werd deze compensatieregeling goedgekeurd en in een ontwerpamendement bij de nieuwe fiscale programmawet gegoten. Deze maatregel is dus nog niet officieel en kan nog steeds aanpassingen ondergaan.

Wij informeren jou vanzelfsprekend vanaf het ogenblik dat deze maatregel officieel is. Op dat ogenblik zullen we ook meer informatie kunnen geven over de manier waarop je van dit belastingkrediet kan genieten.

Bron

Bericht Ministerraad van 26 mei 2023: “Belastingkrediet voor de fietskilometervergoeding”

Fiscaal nieuws