Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Een verplichte fietsvergoeding vanaf 1 mei 2023

Werknemers die met de fiets naar het werk komen kunnen vanaf 1 mei rekenen op een verplichte fietsvergoeding dankzij CAO 164 die onlangs werd afgesloten tussen de werknemers- en werkgeversorganisaties in de NAR.

27 april 2023

Een algemene fietsvergoeding – maar niet voor iedereen.

Vanaf 1 mei 2023 zullen werknemers die met de fiets naar het werk komen een fietsvergoeding van 0,27 euro van hun werkgever krijgen.

Het is wel belangrijk om op te merken dat deze nieuwe verplichting alleen van toepassing is als binnen het paritair comité of de onderneming nog geen collectieve arbeidsovereenkomst bestaat die voorziet in een fietsvergoeding.

CAO 164 is dus suppletief. De reeds bestaande CAO fietsvergoeding (op sector- of ondernemingsvlak) blijft dus van toepassing zelfs bij een lager bedrag.

Is er geen fietsvergoeding afgesproken op sectoraal- of ondernemingsniveau, via CAO, dan zal de werkgever een vergoeding van 0,27 euro per afgelegde kilometer met een maximum van 40 kilometer per dag

Lees meer : binnenkort een verplichte fietsvergoeding in de privésector

Wat doet Securex voor jou?

Securex berekent automatisch de fietsvergoeding, volgens de voorwaarden die gelden in jouw sector of bedrijf. Wilt je meer weten over de voorwaarden van toepassing in jouw paritair comité? Check dan de informatie over jouw paritair comité op Lex4You

Bron