Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Telewerkvergoeding zal vanaf februari 134,71 euro bedragen

De RSZ heeft in haar Tussentijdse Instructies laten weten dat de telewerkvergoeding vanaf volgende maand 134,71 euro per maand zal bedragen.

17 januari 2022
Lex4You Employers - All Themes

Dubbele verduidelijking door de RSZ

Retroactieve toepassing van de vergoeding van 132,07 euro

Vorige maand lieten we jullie weten dat de telewerkvergoeding - ook bureau- of kantoorvergoeding genoemd - vanaf 1 januari 2022 naar 132,07 euro ging gebracht worden. Deze mededeling volgde op een communicatie door de RSZ. Op 12 januari heeft de RSZ verduidelijkt dat dit nieuw bedrag al van toepassing is vanaf 1 oktober 2021.

Nieuwe vergoeding vanaf februari

Bovendien wordt de telewerkvergoeding opnieuw verhoogd op 1 februari. Ze zal dan 134,71 euro bedragen.

Deze aanpassingen zullen wellicht ook door de fiscus worden aanvaard.

Kleine opfrissing van de regels

Sinds 2021 zijn de toekenningsvoorwaarden van de telewerkvergoedingen dezelfde voor de fiscus en de RSZ. Als u deze voorwaarden naleeft, is de telewerkvergoeding vrijgesteld van socialezekerheidsbijdragen en belastingen.

U vindt de belangrijkste regels rond de toekenning van de telewerkvergoeding in ons artikel van 22 december 2021. Velen onder u willen hun telewerkers vergoeden, of het nu is in het kader van het verplicht telewerk dat we momenteel meemaken, of in het kader van de ‘New Way of Working’ die stilaan een nieuwe manier wordt om het werk te organiseren.

Wat doet Securex voor u ?

U wenst de vergoeding van 132,07 euro retroactief toe te kennen vanaf 1 oktober 2021? Contacteer uw Client Advisor via het mailadres myHR@securex.be.

Bron