Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Einde van de specifieke COVID 19 maatregelen in bedrijven

De waakzaamheidsfase die van kracht was sinds 7 maart 2022, is beëindigd op 11 mei 2022.

12 mei 2022

Dit betekent dat de bedrijven niet langer verplicht zijn om de specifieke maatregelen uit de waakzaamheidsfase van de “Generieke Gids Veilig Werken tijdens een epidemie of een pandemie” en de aanvullende sectorgidsen toe te passen, zoals aangekondigd werd door de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk. 

De Hoge Raad herinnert ons er echter aan dat we waakzaam en voorzichtig moeten blijven, zeker als werknemers positief zouden testen. De gids blijft dus een referentie wat betreft preventiemaatregelen om overdracht te beperken. De arbeidsarts blijft u natuurlijk bijstaan voor advies over deze materie.

In het kader van deze waakzaamheid, is het ook mogelijk dat bepaalde sectoren zullen aanbevelen bepaalde maatregelen te behouden.

Daarnaast wordt het behoud van de verplichting om een masker te dragen op het openbaar vervoer en in zorginstellingen herhaalt, wat op 7 maart 2022 door het Overlegcomité werd beslist. Deze maatregelen zullen van kracht blijven zolang het Overlegcomité ze niet afschaft.

Tot slot herhaalt de Hoge Raad de cruciale rol van vaccinatie in de strijd tegen COVID 19.

Mededeling van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk – 10 mei 2022

Welzijn op het werk