Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Denk aan het jaarverslag van de interne dienst

Hoewel het jaarverslag van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDPBW) niet langer naar de inspectie gestuurd moet worden, blijft het opstellen van dit verslag een verplichting.

3 februari 2023

Het jaarverslag? Wat is het ?

Het jaarverslag is een verslag over de werking en de activiteiten van jouw Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk tijdens het voorafgaande jaar (2022).

Concreet? Het jaarverslag brengt alle gegevens van het afgelopen jaar samen over de veiligheid en gezondheid van de werknemers van jouw onderneming, zoals statistische gegevens over arbeidsongevallen, ondernomen acties, structuur van de preventie en bescherming in het bedrijf en informatie over de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming, enzovoort.

Bewaar het dus in je bedrijf en houd het ter beschikking van de inspectie.

Waar kan je een exemplaar verkrijgen?

De verschillende soorten formulieren voor het jaarverslag over 2022, met uitleg, kun je downloaden van de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en sociaal Overleg.

Wie vult het in?

Het opstellen van het verslag is een taak van de interne preventieadviseur. Elke werkgever moet inderdaad een interne preventieadviseur aanduiden, zodra er één werknemer in dienst is. Deze persoon staat in voor de interne dienst (IDPB). Voor bedrijven met minder dan 20 werknemers mag de werkgever zelf de interne preventieadviseur zijn.

Hulp nodig?

Wens je de hulp van een gespecialiseerd adviseur? Neem dan contact op met de afdeling Risicobeheersing van onze Externe Dienst voor Preventie en Bescherming via health-safety@securex.be.

Welzijn op het werk