Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Deadline voor uitbetaling koopkrachtpremie nadert

In heel wat sectoren werd er via een CAO beslist om een koopkrachtpremie (consumptiecheques) toe te kennen. De uitbetaling van deze premie moet tegen 31 maart ten laatste gebeuren.

22 februari 2024

De deadline van 31 maart 2024 komt in zicht

Heb je hoge winst of uitzonderlijk hoge winst gemaakt volgens de definitie voorzien in de CAO koopkrachtpremie van jouw sector, dan moest je een koopkrachtpremie toekennen.

Lees meer: sectorakkoorden-2023-2024-een-stand-van-zaken

Heb je de koopkrachtpremie al uitbetaald dan hoef je niets meer te doen.

Heb je de koopkrachtpremie nog niet betaalt, doe dit dan zeker voor de deadline van 31 maart.

Sommige uitgiftemaatschappijen sluiten de bestellingen al vroeger af. Daarom kunnen wij de bestelling slechts tot 18 maart 2024 aanvaarden. Wil je na die datum nog cheques bestellen, neem dan zelf contact op met je uitgiftemaatschappij.

Waarom is deze deadline zo belangrijk?

Als je de koopkrachtpremie niet tijdig betaalt, dan loop je het risico dat deze premie alsnog tot loon wordt geherkwalificeerd. Dat betekent dat je een patronale RSZ-bijdragen van ongeveer 25% verschuldigd bent. Daarnaast zullen ook de RSZ-bijdragen voor werknemers en de normale bedrijfsvoorheffing door jou betaald moeten worden.

Breng ons op de hoogte.

Heb je op onze vragenlijst (flashr koopkrachtpremie) geantwoord dan hoef je niets meer te doen. Securex heeft het nodige voor jou gedaan.

Heb je niet op onze vragenlijst geantwoord, maar je moet  toch koopkrachtpremie betalen doe dit dan tijdig en laat het ons zeker weten via myHr@securex.be.

Ook indien je zelf op ondernemingsvlak besliste om een koopkrachtpremie toe te kennen,dan hebben wij bepaalde info van je nodig.

De koopkrachtpremie is namelijk onderworpen aan een patronale RSZ-solidariteitsbijdrage van 16,5%. Bovendien moet de premie ook op de individuele rekening van de werknemer staan.

Bronnen

 

Tewerkstellingsakkoorden
Hoge inflatie