Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Woon-werkverkeer met de wagen verminderen? Denk aan het Pendelfonds

Het Vlaams Pendelfonds kan jouw bedrijf subsidiëren als je een project opstart om de autoverplaatsingen voor het woon-werkverkeer van jouw personeel te verminderen. Je hebt tot 1 juni 2022 om een dossiernummer aan te vragen.

16 mei 2022

Wat houdt de oproep van het Pendelfonds in?

Het Vlaams Pendelfonds lanceert regelmatig oproepen voor bedrijven met vestigingen in Vlaanderen. Dat fonds wil de duurzame mobiliteit in Vlaanderen bevorderen. Als Vlaamse bedrijven een project hebben dat in die oproep kadert, kunnen ze subsidies aanvragen.

In de oproep die op 2 mei 2022 gelanceerd werd, richt het fonds zich op projecten die voor een betere verbinding zorgen tussen de eindhalte van het openbaar vervoer en de werkplek (of de woning).

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aankopen of leasen van plooifietsen om die laatste kilometer tussen het station en de werkplek af te leggen. Maar je kan eventueel ook een abonnement op deelfietsen financieren.

Heb jij zo’n project in jouw bedrijf? Dan kom je misschien in aanmerking voor subsidies.

Wie heeft recht op een subsidie?

Bedrijven met vestigingen in Vlaanderen kunnen een subsidie aanvragen voor die vestigingen. Een bedrijf dat een aanvraag indient, moet wel minstens 10 werknemers vertegenwoordigen in die Vlaamse vestigingen.

Bedrijven kunnen de aanvraag ook met meerdere samen indienen. Dan moeten alle bedrijven samen minstens 10 werknemers vertegenwoordigen in Vlaanderen.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten die aan het project verbonden zijn. Er is echter ook een maximaal bedrag voor de subsidie voorzien.

Dien je een aanvraag in voor een project van één bedrijf? Dan krijg je maximaal een subsidie van  200.000 euro.

Heb je bijvoorbeeld een project van 500.000 euro ingediend? Dan krijg je toch maximaal 200.00 euro. Ook al bedraagt de helft van 500.000, 250.000.

Voor een project van twee of meer bedrijven, verhoogt de maximale tussenkomst als volgt:

Aantal bedrijven

Maximale subsidie

Twee

250.000 euro

Drie

300.000 euro

Vier

350.000 euro

Vijf of meer

400.000 euro

Voor welke periode kan je een subsidie krijgen?

De duur van het project dat kan worden gesubsidieerd, bedraagt minimaal twee en maximaal vier jaar.

Wanneer moet je je aanvraag indienen?

Je moet al heel snel reageren. Ten laatste op 1 juni 2022 moet je je dossiernummer aanvragen. Het dossier voor de subsidie zelf moet je ten laatste op 1 september 2022 indienen.

Meer weten?

Meer info vind je op de website van het Pendelfonds.

Bron

Vlaanderen