Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Sensibiliseer uw werknemers rond cybersecurity

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zou een impact kunnen hebben op de cybersecurity in uw bedrijf.

3 maart 2022

Op dit moment geeft het Belgisch centrum voor Cybersecurity aan dat er geen concrete cyberdreiging is in ons land. Toch is het een goed moment om uw werknemers te sensibiliseren.

U kunt hen bijvoorbeeld sensibiliseren over de mogelijke impact van phishing mails.

Hoe sensibiliseert u uw werknemers?

Het is zeer belangrijk om uw werknemers duidelijk uit te leggen wat phishing mails zijn en waarom het gevaarlijk is om te doen wat in de mails gevraagd wordt.

herhaalt de communicatie over dergelijke mails best enkele malen per jaar. Problemen met dit type mails komen vaak in het nieuws of de kranten. Die nieuwsberichten zijn dan ook een ideale aanleiding om uw werknemers te informeren over de gevaren.

Vergeet ook uw nieuwe werknemers niet! Het kan nuttig zijn om informatie over die mails in het welkomstpakket van uw nieuwe werknemers op te nemen.

Als u weet dat er phishing mails circuleren, dan waarschuwt u uw werknemers hiervoor best zo snel mogelijk. U kunt ook altijd een intern e-mailadres creëren, als meldpunt voor phishing e-mails .

Waar kunt u pogingen tot phishing melden?

U kunt uw werknemers altijd adviseren om pogingen tot phishing te melden via het mailadres suspect@safeonweb.be. Safe on Web maakt deel uit van het Belgische Centre for Cyber Security.

Op hun website vind u nog bijkomende tips om correct om te gaan met alle vormen van cybercriminaliteit.

Als een poging tot phishing ondanks uw inspanningen toch geslaagd zou zijn, legt u best zo snel mogelijk klacht neer bij de politie. U kunt nadien ook een verklaring van benadeelde persoon afleggen bij het parket. Op die manier wordt u onder andere op de hoogte gehouden als er een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

Wat doet Securex voor u?

Als u uw werknemers beter wil beschermen, kunt u steeds beroep doen op onze ICT policy. U kunt die in onze e-shop kopen en voor meer informatie kunt u steeds bij uw Securex Legal Advisor terecht.

Oorlog in Oekraïne en energiecrisis
GDPR & privacy