Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Inclusie en diversiteit als antwoord voor de krapte op de arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt is momenteel groot. Dit laat zich voelen in de bedrijven, momenteel zijn er meer jobs beschikbaar dan kandidaten, en de “war of talent” woedt volop.

21 januari 2022

We hebben dus iedereen nodig, ouderen, jongeren, mensen met een migratie-achtergrond, mannen, vrouwen, mensen met een arbeidshandicap,…

Maar hoe begin je daaraan ?

Iedereen aan de slag

Een aantal werkzoekenden vindt minder snel een job, hoewel zij over heel wat vaardigheden beschikken.Soms volstaat het om hierbij een aantal vooroordelen op zij te schuiven (de kandidaat is te oud, heeft te weinig ervaring, kent niet voldoende Nederlands/Frans,…) en wat verder in de toekomst te kijken.De arbeidsbureaus VDAB (Vlaanderen), Actiris (Brussel) en FOREM (Wallonië) kunnen hierbij een handje helpen. Neem dus zeker een kijkje op hun websites.

Premies voor aanwerving risicogroepen

Niet alleen raken uw vacatures op die manier sneller ingevuld, maar vaak zijn er ook aanwervingspremies voorzien.

Dit is bijvoorbeeld het geval in PC 201 (zelfstandige kleinhandel)Werkgevers die ressorteren onder het Paritair Comité voor de Zelfstandige Kleinhandel (PC201) hebben recht op een premie van het Sociaal Fonds als ze iemand nieuw uit de zogenaamde ‘risicogroepen’ aanwerven.Meer weten ? Surf dan zeker naar de website van het sociaal fonds.

Benieuwd of er in jouw sector ook een aanwervingspremie is voorzien.Raadpleeg dan zeker de lijst van de verschillende fondsen voor bestaanszekerheid. Het loont de moeite.

Regionale en federale doelgroepverminderingen en  aanwervingspremies

Daarnaast kennen ook de verschillende regio’s aanwervingspremies en RSZ-kortingen toe toe :

Federaal

Vb. eerste aanwerving

Vlaanderen

Vb. Doelgroepvermindering oudere werknemers en aanwervingsincentives

Brussel

Vb. Phoenix-premie

Wallonië

Vb. APE

Duitstalige gemeenschap

Vb. Aktif en Aktif+

Opgelet :Dit zijn maar enkele voorbeelden – wil u een volledig overzicht van alle mogelijke verminderingen waarop u recht heeft raadpleeg dan zeker ons dossier tewerkstellingsmaatregelen op L4Y.
Wat doet securex voor u ?

U wil iemand aanwerven, maar weet niet goed hoe u hieraan begint – neem dan zeker contact op met uw Legal advisor via myhr@securex.be.

Meer info vindt u ook hier : personeel-aanwerven.