Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Fiscale fiches inkomsten 2022: Belcotax is geopend

De fiscale fiches voor de inkomsten van 2022 kunnen sinds 6 februari 2023 online ingediend worden via Belcotax-on-web. Ben je klant van het Sociaal Secretariaat Securex? Dan zorgen wij voor het opstellen en indienen van die fiches.

16 februari 2023

Wat is de deadline voor de fiscale fiches 2022?

De bekendste fiscale fiches zijn de fiscale fiche 281.10 voor bezoldigingen van werknemers en de fiscale fiche 281.20 voor de bezoldigingen van bedrijfsleiders. Die fiches moet je dit jaar tegen 28 februari 2023 indienen via Belcotax-on-web.

Er bestaan ook andere soorten fiscale fiches, naargelang het type van inkomsten. De meest courante daarvan moeten ook tegen 28 februari 2023 ingediend zijn.

Bekijk de indieningstermijnen voor alle fiscale fiches

Wat is het nut van fiscale fiches?

Als werkgever betaal je heel wat bedragen uit aan je werknemers en/of bedrijfsleiders, zoals het loon, vergoedingen voor woon-werkverkeer en voordelen van alle aard. Die bedragen vormen enerzijds belastbare inkomsten voor de werknemer of bedrijfsleider en anderzijds een aftrekbare uitgave voor jou als werkgever.

Die uitgaven moet je vermelden op een fiscale fiche en doorgeven aan de fiscus. Zonder die fiche zijn de uitgaven immers niet aftrekbaar.

Daarnaast moet je ook fiscale fiches bezorgen aan de werknemer of bedrijfsleider die de inkomsten ontvangt. Voor hen is de fiscale fiche belangrijk omdat die de inkomsten vermeldt die zij moeten aangeven in hun personenbelasting.

Securex maakt en bezorgt jouw fiches

Ben je klant bij het Sociaal Secretariaat Securex? Dan stellen wij binnen de wettelijke termijnen je fiscale fiches op en dienen wij ze in via Belcotax-on-web. Zelf moet je enkel zorgen dat je ons correct en tijdig hebt geïnformeerd over de lonen en andere voordelen die je hebt uitbetaald in 2022.

Eenmaal de fiscale fiches zijn ingediend bij de fiscus, zorgen we er ook voor dat jouw werknemers en/of bedrijfsleiders de nodige bewijsstukken ontvangen om hun personenbelasting te vervolledigen en aan te geven. Steeds meer werkgevers en werknemers kiezen er voor om dat elektronisch te laten gebeuren, bijvoorbeeld via Doccle.

De voordelen van Doccle

Fiscale fiches en individuele rekeningen elektronisch bezorgen aan jouw werknemers heeft onmiskenbare voordelen. Het kost minder tijd en geld dan het papieren alternatief en de documenten worden op een veilige manier verstuurd en bewaard.

Wist je dat Doccle met meer dan 2 miljoen gebruikers het grootste en meest veelzijdige administratieplatform van België is?

Wil je jouw werknemers de mogelijkheid geven om hun documenten eenvoudig en gratis via Doccle te ontvangen? Dat kan door een Doccle-bijlage toe te voegen aan jouw arbeidsreglement.

Contacteer ons via myHR@securex.be als je hierbij ondersteuning wenst.

Bron

Fiscaal nieuws