Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Aanvraag thematisch verlof of tijdskrediet kan voortaan ook elektronisch

Voortaan kunnen je werknemers tijdskrediet en thematische verloven ook online aanvragen. Als werkgever moet je hiermee wel nog akkoord gaan. Dit maakt de aanvraagprocedure zowel voor jou als je werknemer gemakkelijker. De RVA kan de aanvragen zo ook sneller en efficiënter afhandelen. Je werknemer kan de aanvraag ook nog altijd op papier indienen.

24 juli 2023
Lex4You-Employers-Themes-Remuneration

Hoe verloopt de procedure?

Voor elke vorm van tijdskrediet of thematisch verlof zijn er specifieke termijnen en modaliteiten. Dat geldt voor zowel de aanvraag als de goedkeuring en ook voor een weigering of een uitstel.  Deze procedureregels blijven ongewijzigd.

Voor meer info over de voorwaarden per type van aanvraag kan je onze specifieke themadossiers “tijdskrediet” en “thematische verloven” nalezen.

Nieuw is dat de volledige aanvraag- en goedkeuringsprocedure voortaan elektronisch kan worden afgehandeld. Zo moet de verplichte voorafgaande kennisgeving niet langer via de klassieke “papieren weg”  verlopen. Die optie blijft wel nog bestaan. Bij een aanvraag op papier informeert je werknemer je via  aangetekend schrijven of per gewone brief die je dan voor ontvangst tekent.

Kiest je werknemer voor een elektronische aanvraag? Dan moet je als werkgever wel eerst akkoord gaan om de initiële aanvraag elektronisch te ontvangen.

Het online alternatief is uiteraard een snellere en efficiëntere optie voor jou als werkgever maar ook voor je werknemers en de RVA.

Praktisch

Als je als werkgever akkoord bent om de procedure volledig elektronisch te laten verlopen, vink je deze optie aan op het platform van de RSZ (deel werkgevers).

“Tip: als je elektronisch wil werken, informeer je werknemers dan ook dat ze hun aanvraag via het online platform van de RSZ kunnen indienen.”

Daarna kunnen je werknemers een elektronische aanvraag indienen via datzelfde platform (deel burgers). De aanvragen van je werknemers kan je consulteren via het platform. Je deelt je beslissing over de aanvraag ook via het platform mee aan je werknemer.

Tot slot kan je werknemer een uitkering aanvragen via de website van de RVA. Je werknemer kan dat natuurlijk enkel doen als die recht heeft op een uitkering. De RVA deelt de beslissing over de uitkering aan je werknemers mee via de E-box.

De aanvragen tijdskrediet en thematische verloven verlopen dus via de RSZ.  De vraag om een uitkering voor je werknemer wordt behandeld door de RVA.

Hoe kan Securex jou helpen?

Heb je nog vragen over tijdskrediet of de verschillende themaverloven? Dan vind je meer informatie in onze specifieke themadossiers “tijdskrediet” en “thematische verloven”.

Ook je Securex Client Advisor of je Securex Legal Advisor kunnen je verder helpen. Je kan hen contacteren via myHR@securex.be.  

Bron

Informatie website RVA

 

 

 

 

Thematische verloven
Tijdskrediet
Tijd voor gezin en zorg