Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Voordeel alle aard kosteloze verwarming en elektriciteit mag niet in een cafetariaplan opgenomen worden

Als een werkgever een woning ter beschikking stelt van een werknemer, betaalt hij soms ook de verwarming en de elektriciteit. De fiscus beschouwt dit als een voordeel van alle aard. Daarom wordt er bedrijfsvoorheffing berekend op een forfaitair geraamd bedrag.

28 december 2021

Deze praktijk bestaat al lang en blijft aanvaard. Recent wilden sommige werkgevers de kosten van de verwarming en de elektriciteit voor hun werknemers betalen. En dat zonder dat er een woning ter beschikking werd gesteld. Die mogelijkheid maakte deel uit van een cafetariaplan. De minister van Financiën aanvaardde dat echter niet. Een recent KB verbiedt die mogelijkheid nu ook uitdrukkelijk. 

Kosteloze verwarming en elektriciteit enkel als er een woning ter beschikking wordt gesteld 

De regering wil vermijden dat werkgevers de kosteloze verwarming en elektriciteit in een cafetariaplan opnemen. Daarom wordt het gebruik van het voordeel alle aard voor verwarming en elektriciteit voorbehouden voor werkgevers die ook de woning ter beschikking stellen.  

Als werkgever kunt u dus enkel een voordeel alle aard voor de verwarming en de elektriciteit toepassen voor de woning die u ter beschikking stelt van uw werknemer. 

Wat doet Securex voor u?  

Als u nog vragen heeft over de terbeschikkingstelling van verwarming en elektriciteit aan uw werknemers, kunt u uw Legal Advisor contacteren via myHR@securex.be.  

Bron: