Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Vlaams opleidingsverlof: denk aan je terugbetaling

De voorbije jaren behandelde de Vlaamse overheid de terugbetalingsaanvragen voor het Vlaams opleidingsverlof soepel. Vanaf dit schooljaar is dat niet meer het geval. Vanaf het schooljaar 2022-2023 moet je de terugbetalingsaanvraag ten laatste drie maanden na de aanvang van de opleiding indienen.

14 november 2022

Wat betekent dat voor het schooljaar 2022-2023?

Voor opleidingen die aanvangen vanaf 1 september 2022 moet de terugbetalingsaanvraag ten laatste drie maanden na de startdatum ingediend worden.

Startte één van je werknemers op 1 september 2022 met een opleiding waarvoor die Vlaams opleidingsverlof aanvroeg? Dan moet je als werkgever ten laatste op 30 november 2022 de terugbetalingsaanvraag indienen.

Dien je de aanvraag te laat in, dan heb je geen recht op een terugbetaling.

Hoe dien je een aanvraag in?

Een aanvraag moet verplicht via het WSE-loket worden ingediend. Je kan dat als werkgever zelf doen of je sociaal secretariaat vragen om de aangifte voor jou te doen.

Welk bedrag wordt terugbetaald?

De Vlaamse overheid betaalt je een forfaitair bedrag van 21,30 euro per uur opgenomen Vlaams opleidingsverlof terug.

En wat met het schooljaar 2021-2022?

Voor terugbetalingsaanvragen voor het schooljaar 2021-2022 past de Vlaamse overheid nog de soepele procedure toe. Dat betekent dat je je terugbetalingsaanvraag voor opleidingen in dat schooljaar ten laatste op 30 november 2022 moet indienen. Het gaat om opleidingen die begonnen tussen 1 september 2021 en 31 augustus 2022

Wat doet Securex voor jou?

Ben je klant bij het sociaal secretariaat Securex en wil je hulp bij de terugbetalingsaanvraag? Dan kunnen wij de aanvraag voor jou doen. Je kan daarvoor terecht bij ons administratief team via sss.service.operations.noord@securex.be.

Meer info vind je ook in ons dossier over het Vlaams Opleidingsverlof.

Bron

Tijd voor de werknemer