Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Recht op klein verlet vaccinatie officieel

Zoals we op 4 oktober 2022 aankondigden, werd het akkoord om het vaccinatieverlof uit te breiden in het parlement goedgekeurd.

21 november 2022
Lex4You Employers - All Themes

De wet werd vandaag, op 21 november 2022, in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Daardoor kunnen je werknemers dit klein verlet retroactief, sinds 1 oktober 2022, gebruiken om minderjarige kinderen naar het vaccinatiecentrum te begeleiden. Ze kunnen het verlof ook nog steeds gebruiken om zichzelf te laten vaccineren tegen het coronavirus.

De wet is van toepassing tot 31 december 2022.

Wie kan gebruik maken van de uitbreiding van het vaccinatieverlof?

Jouw werknemers kunnen het verlof gebruiken om zichzelf te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Daarnaast hebben ook werknemers die hun minderjarige kinderen naar het vaccinatiecentrum begeleiden recht op vaccinatieverlof. Werknemers kunnen het verlof gebruiken om hun meerderjarig gehandicapt kind naar het vaccinatiecentrum te begeleiden. Ook voogden van meerderjarige gehandicapten kunnen gebruik maken van het vaccinatieverlof.

Hoe lang kunnen je werknemers afwezig zijn? En behouden ze hun loon?

Net zoals bij het vaccinatieverlof dat sinds 9 april 2021 bestond, kunnen de werknemers de nodige tijd afwezig zijn. Dat betekent dat ze afwezig kunnen zijn vanaf het moment van hun vertrek naar het vaccinatiecentrum tot hun terugkeer.

Jouw werknemers hebben recht op hun loon voor de duur van die afwezigheid. Ze moeten je dan wel vooraf informeren dat ze om die reden afwezig zullen zijn.

Tot wanneer kunnen je werknemers van dit uitgebreid verlof gebruik maken?

Het klein verlet vaccinatie kan tot 31 december 2022 gebruikt worden.

Heb je nog vragen over het vaccinatieverlof?

Dan kan je bij jouw Legal Advisor terecht op MyHR@securex.be.

Bron

Coronavirus
Tijd voor gezin en zorg