Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Franstalige gemeenschap: 27 september is geen feestdag

De dag van het feest van de Franstalige gemeenschap, die op dinsdag 27 september valt, maakt geen deel uit van de 10 wettelijke feestdagen.

20 september 2022

Wettelijke feestdagen

In België zijn er 10 wettelijke feestdagen . Dat zijn dagen waarop er normaalgezien niet gewerkt mag worden. In 2022 zijn dit de wettelijke feestdagen:

Nieuwjaar

Zaterdag 1 januari*

Paasmaandag

Maandag 18 april

Dag van de Arbeid

Zondag 1 mei*

O.L.H. Hemelvaart

Donderdag 26 mei

Pinkstermaandag

Maandag 6 juni

Nationale feestdag

Donderdag 21 juli

O.L.V. Hemelvaart

Maandag 15 augustus

Allerheiligen

Dinsdag 1 november

Wapenstilstand

Vrijdag 11 november

Kerstmis

Zondag 25 december*

De drie dagen met een asterisk (*) vallen in 2022 op een zaterdag of zondag. In ondernemingen waar er tijdens het weekend niet wordt gewerkt, moeten die dagen vervangen worden door een gewoonlijke activiteitsdag.

Conventionele feestdag voor een regionale feestdag?

De werkgever of het paritair comité kan echter wel beslissen om de werknemers voor die gelegenheid een feestdag te geven. In dat geval legt de sector of de werkgever de modaliteiten voor die verlofdag vast.

Om na te gaan of er in uw sector een conventionele feestdag voorzien is, neem je best een kijkje bij Paritaire comités. Selecteer je paritair comité en ga naar 'Vakantie en extralegaal verlof > Extralegaal verlof > Cultureel verlof'. 

Wat doet Securex voor u?

Wilt u hulp om een conventionele feestdag in uw onderneming in te voeren? Dan kunt u contact opnemen met uw Legal Advisor van Securex via myHR@securex.be.

Wallonië