Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

De kilometervergoeding in de dienstenchequesector een stand van zaken

De prijzen van benzine en diesel zijn ongekend hoog. Dit heeft uiteraard een impact op onze koopkracht. Zeker voor de huishoudhulpen die gebruik maken van hun eigen wagen om dienstverplaatsingen te doen. In het sectorakkoord voor de dienstencheque ondernemingen (PC 322.01) dat onlangs werd gesloten werden hierover afspraken gemaakt.

7 juli 2022

Dienstverplaatsingen tussen twee klanten

Simone werkt als huishoudhulp bij Jan en Tanya, maar ook bij Roger en Yvonne, … en nog vele andere tevreden klanten.Wanneer Simone zich van Jan en Tanya naar Roger en Yvonne verplaatst dan gebruikt ze hiervoor haar eigen wagen.

Sinds 1 juni 2022 heeft Simone hiervoor recht op een vergoeding van 0,28 euro per kilometer.

Verplaatsing om boodschappen te doen

Simone moet ook af en toe boodschappen doen voor haar klanten. Ook hiervoor gebruikt ze haar eigen wagen.

Sinds 1 juli 2022 krijgt Simone hiervoor een vergoeding van 0,4170 euro per kilometer. Dit is het bedrag dat ook van toepassing is voor de ambtenaren.

Er werd ook afgesproken dat dit bedrag vanaf nu de evolutie van de kilometervergoeding voor de dienstverplaatsingen van de ambtenaren zal volgen.

Wat brengt de toekomst?

Onlangs kondigde minister Van Peteghem aan dat de kilometervergoeding per kwartaal zou geïndexeerd worden.
Lees er meer over in onze actua : kilometervergoeding-voor-beroepsverplaatsingen-nieuwe-indexeringen-voor-2022.

Voor wat betreft de verplaatsing tussen twee klanten zullen de sociale partners afspraken maken om dit bedrag sneller te laten evolueren om sneller aan te sluiten bij het bedrag van de ambtenaren.

Wat doet Securex voor jou?

Nog vragen over de kilometervergoeding of over de loon- en arbeidsvoorwaarden van de dienstencheque sector? Contacteer je legal advisor via myhr@securex.be