Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Cyberbeveiliging: een must voor elke onderneming

Digitale technologieën zijn onlosmakelijk verweven in onze economie en samenleving. Het is dus niet verwonderlijk dat meer dan de helft van de Belgische ondernemingen al te maken kreeg met cybercriminaliteit. Je zorgt dus best voor voldoende sensibilisering bij jouw werknemers rond cybersecurity en phishing mails.

4 oktober 2023

Sensibiliseer jouw werknemers

Het is zeer belangrijk om je werknemers duidelijk uit te leggen wat phishing mails zijn en waarom het gevaarlijk is om te doen wat in de mails gevraagd wordt.

Herhaal de communicatie over dergelijke mails enkele malen per jaar. Problemen met dit type mails komen vaak in het nieuws of de kranten. Die nieuwsberichten zijn dan ook een ideale aanleiding om jouw werknemers te informeren over de gevaren.

Vergeet ook de nieuwe werknemers niet! Het kan nuttig zijn om informatie over die mails in het welkomstpakket van jouw nieuwe werknemers op te nemen.

Als je weet dat er phishing e-mails circuleren, waarschuw je jouw werknemers hiervoor best zo snel mogelijk. Je kan ook altijd een intern e-mailadres als meldpunt voor zulke e-mails creëren.

Doe een beroep op OutKept

Geen tijd om zelf mails te maken of voor campagnemanagement? Dan kan je een beroep doen op onze partner OutKept. Als Securex-klant kan je drie maanden gratis gebruik maken van OutKept.

Lees meer: 'OutKept helpt phishing voorkomen met geloofwaardige simulaties'

Waar kan je pogingen tot phishing melden?

Je kan je werknemers altijd adviseren om pogingen tot phishing te melden via het mailadres suspect@safeonweb.be. Safe on Web maakt deel uit van het Belgische Centre for Cyber Security. Op de website van het centrum vind je extra tips om verstandig om te gaan met alle vormen van cybercriminaliteit.

Wat als het toch misloopt?

Als een poging tot phishing ondanks alle inspanningen toch geslaagd? Dan leg je best zo snel mogelijk klacht neer bij de politie. Je kan nadien ook een verklaring van benadeelde persoon afleggen bij het parket. Op die manier word je onder meer op de hoogte gehouden als er een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

Wat doet Securex?

Wil je duidelijke afspraken vastleggen met je werknemers over het gebruik van de IT-infrastructuur op het werk? Goed idee! Je kan hiervoor onze ICT-policy gebruiken. Jouw Securex Legal Advisor helpt je graag verder via myHR@securex.be.

En wist je dat Securex samenwerkt met verzekeraars Baloise en AIG om jou een cyberverzekering aan te bieden? Contacteer onze verzekeringsexperten via insurance.agent@securex.be voor meer info.

Lees meer over de cyberverzekering voor bedrijven van Baloise

Lees meer over de cyberverzekering van AIG

GDPR & privacy
Klokkenluidersrichtlijn
Werkgevers
Werknemers