Inloggen
Service & Contact e-Shop Securex.be
Inloggen

Cybersecurity: een belangrijk punt voor elke onderneming

Het gebruik van digitale technologieën maakt meer en meer deel uit van onze economie en de samenleving. Het is dan ook niet te verwonderen dat meer dan de helft van de Belgische ondernemingen al te maken heeft gehad met cybercriminaliteit.Het is dus van groot belang om jouw werknemers voldoende te sensibiliseren over cybersecurity en phishing mails

11 januari 2023

Sensibiliseer jouw werknemers

Het is zeer belangrijk om werknemers duidelijk uit te leggen wat phishing mails zijn en waarom het gevaarlijk is om te doen wat in de mails gevraagd wordt.

Herhaal de communicatie over dergelijke mails enkele malen per jaar. Problemen met dit type mails komen vaak in het nieuws of de kranten. Die nieuwsberichten zijn dan ook een ideale aanleiding om jouw werknemers te informeren over de gevaren.

Vergeet ook de nieuwe werknemers niet! Het kan nuttig zijn om informatie over die mails in het welkomstpakket van jouw nieuwe werknemers op te nemen.

Als je weet dat er phishing mails circuleren, waarschuwt je jouw werknemers hiervoor best zo snel mogelijk. Je kan ook altijd een intern e-mailadres als meldpunt voor dergelijke mails creëren.

 Waar kan u pogingen tot phishing melden?

U kan uw werknemers altijd adviseren om phishing pogingen te melden via het mailadres suspect@safeonweb.be. Safe on Web maakt deel uit van het Belgische Centre for Cyber Security.

Op hun website vind je nog bijkomende tips om correct om te gaan met alle vormen van cybercriminaliteit.

 Wat als het toch misloopt?

Als een poging tot phishing ondanks uw inspanningen toch geslaagd zou zijn, legt je best zo snel mogelijk klacht neer bij de politie. Je kan nadien ook een verklaring van benadeelde persoon afleggen bij het parket. Op die manier wordt je onder andere op de hoogte gehouden als er een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

 Wat doet Securex?

Als je jouw werknemers beter wil beschermen, kan je steeds beroep doen op onze ICT policy, meer info bij jouw legal advisor via myhr@securex.be

Wist je dat wij je bovendien een cyberverzekering kunnen aanbieden en dit in samenwerking met 2 verzekeraars: Baloise en AIG.

Lees meer : cyberverzekering bedrijven (baloise.be)

Lees meer : cyber | AIG Belgium

Voor meer info over deze verzekering kan je contact nemen met onze verzekeringsexperten via insurance.agent@securex.be

GDPR & privacy
Klokkenluidersrichtlijn
Werkgevers
Werknemers