Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Twee nieuwe ondernemingscheques in het Waals Gewest

Diverse ondernemingscheques ter ondersteuning van de oprichting van activiteiten, innovatie en groei bij de Waalse ondernemingen kunnen online worden geactiveerd op www.cheques-entreprises.be.

25 januari 2022

Een nieuwe tijdelijke maatregel streeft naar de bevordering van het economisch herstel in het kader van het REACT-EU-initiatief. Meer concreet gaat het om cheques voor ‘economisch herstel door digitale technologie’. Ze hebben tot doel bij te dragen tot een intensiever en veiliger gebruik van digitale instrumenten en kanalen om de commerciële strategie en de digitale positionering van het aanbod van de Waalse bedrijven en economische actoren te ontwikkelen.

Deze cheques zijn in werking getreden op 20 januari 2022 en worden geïmplementeerd tot 31 december 2023.

2 nieuwe cheques

De twee cheques van het thema ‘economisch herstel door digitale technologie’ zijn:

  • 1° de ‘diagnose’-cheque, die de eerste fase vormt. Dit is niet verplicht voor de onderneming wanneer:
    • in de twaalf maanden vóór de indiening van de aanvraag voor fase 1 of fase 2 een diagnose is gesteld in het kader van een digitale rijpheidscheque of cyberbeveiligingscheque
    • en op voorwaarde dat de diagnose verband houdt met het lopende project en afgestemd blijft op de situatie van de onderneming
  • 2° de cheque ‘strategisch actieplan’ die betrekking heeft op de vaststelling of de versterking van een strategie voor digitale positionering, een e-businessproject of een beleid inzake infrastructuur- en gegevensbeveiliging en die de tweede fase vormt.

Beide cheques vallen onder de adviespijler van de elektronische portefeuille. 

Hou de deadlines in het oog

De diensten moeten worden verleend binnen een termijn van ten hoogste drie maanden vanaf de ontvankelijkheidsdatum van het dossier voor elk van de cheques.

Rekening houdend met de uitvoeringsbeperkingen rond de Europese financiering van deze maatregel, moet de afronding van de diensten die verband houden met de verschillende cheques en de indiening van de betalingsaanvraag van de dienstverlener uiterlijk op 31 augustus 2023 plaatsvinden. 

De laatste betalingen worden door SPW EER uiterlijk op 31 december 2023 uitgevoerd.

Meer info?

Kijk voor een overzicht van de uitgaven die door deze cheques worden gedekt, het bedrag van de tegemoetkoming van het Waals Gewest en om te weten hoe het werkt op de website van de Waalse ondernemingscheques, die binnenkort zal worden bijgewerkt.

 Bron

Wallonië