Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Overlegcomité kondigt versoepelingen aan vanaf 28 januari

Vanaf vrijdag 28 januari 2022 treedt de coronabarometer in werking. De barometer zal op die dag in het rood staan. Toch heeft de regering na het overlegcomité van vorige week ook al enkele versoepelingen aangekondigd. Die treden eveneens op 28 januari in werking.

24 januari 2022

Zo kunnen publieksevenementen opnieuw georganiseerd worden met meer toeschouwers. De horeca mag dan weer tot middernacht openblijven. Ook heel wat binnenactiviteiten zullen opnieuw toegelaten worden

De regels over telewerk en het dragen van het mondmasker wijzigen niet. Ook de regels over de quarantaine blijven dezelfde.

Wat wijzigt er op 28 januari?

Vanaf 28 januari worden heel wat van de bestaande regels versoepeld.

Publieksevenementen

Publieksevenementen zoals theatervoorstellingen en sportwedstrijden, zijn zowel binnen als buiten toegelaten. Dit geldt niet voor dynamische evenementen zoals dansfeesten.

Er zijn steeds 200 personen toegelaten. Grotere zalen kunnen tot 70% van de bezettingsgraad gebruiken. Als de luchtkwaliteit onder de 900 ppm blijft, kan er zelfs tot 100% van de bezettingsgraad gebruikt worden.

Zowel binnen als buiten moet er een mondmasker gedragen worden. Het CST is verplicht vanaf 50 deelnemers binnen en 100 buiten.

Horeca

De horecazaken moeten vanaf middernacht sluiten. Voor het overige blijven alle regels gelden. Dat betekent dat er nog steeds een mondmasker moet gedragen worden. Ook het CST moet getoond worden. Er mogen ook nog steeds maximaal 6 personen aan één tafel plaatsnemen.

Binnenactiviteiten

Heel wat binnenactiviteiten mogen ook opnieuw openen. Dat is het geval voor:

  • Pretparken en binnenspeeltuinen
  • Dierenparken en -tuinen
  • Subtropische zwembaden en recreatieve onderdelen van zwembaden
  • Trampolineparken
  • Bowling- en dartszalen, snooker- en biljartzalen, inrichtingen voor paintball- en lasergames, escape rooms
  • Casino's, speelautomatenhallen en de wedkantoren

Dancings en discotheken blijven nog verplicht gesloten.

Wat doet Securex voor u?

Heeft u vragen over deze maatregelen, dan kunt u terecht bij uw Securex Legal Advisor via myHR@securex.be.

Bron