Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

De jaarsynthese voor 2021 in een nieuw jasje - Denk aan uw login en paswoord

Bij Securex werken we voortdurend aan de verbetering van onze tools en diensten. In 2022 heeft uw jaarsynthese een make-over gekregen !

12 januari 2022

Wat is de jaarsynthese eigenlijk ?

De jaarsynthese is een document dat door het sociaal secretariaat wordt opgemaakt na het afsluiten van uw boekjaar.

Dit document omvat 4 onderdelen:

  • de identificatiegegevens;
  • de bezoldigingsgegevens (totaal van alle verwerkte loonelementen, van bruto naar netto);
  • de patronale lasten van het lopende boekjaar en de voorgaande periodes;
  • de berekening van de provisie voor het vakantiegeld.

De jaarsynthese is een belangrijk onderdeel van uw boekhouding en geeft u o.a. de mogelijkheid om de evolutie van uw loonkosten over de jaren heen op te volgen en te controleren.

De dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona worden met effectieve werkdagen gelijkgesteld voor de periode van 1 januari tot en met 31 december 2021 voor de berekening van het aantal dagen jaarlijkse vakantie en voor het wettelijk vakantiegeld in 2022. Dat geldt ook voor de dagen tijdelijke werkloosheid na de overstromingen van juli 2021.

In de berekening van de provisie voor het vakantiegeld werd echter geen rekening gehouden met deze gelijkgestelde dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona.

Meer informatie hierover vindt u in ons artikel van 7 december 2021 op Lex4You.

Wat verandert er voor u?

U ontvangt de jaarsynthese voortaan slechts éénmaal per boekjaar.

De jaarsynthese wordt u ter beschikking gesteld 14 dagen na de verwerkingsdatum, volgend op de einddatum van uw boekjaar.

Deze jaarsynthese bevat alle berekeningen van het afgelopen boekjaar, alsook de wijzigingen die zijn uitgevoerd op voorgaande periodes na de verzending van de jaarsynthese van vorig jaar.

Alle wijzigingen die na de verwerkingsdatum worden aangebracht, worden opgenomen in de jaarsynthese van uw volgend boekjaar.

Uw totale loonkost én meer in één oogopslag 

Indien u uw jaaroverzicht dynamisch wenst te raadplegen of wil samenstellen, dan kan u hiervoor gebruik maken van onze tool loonlastenrapport.

Dankzij deze tool, beschikbaar via uw Securex Klantenportaal kan u in enkele kliks:

  • de boekhoudkundige gegevens, loonberekeningen en bijhorende facturen van het huidige en de laatste twee jaren, raadplegen;
  • gedetailleerde selecties maken (bv. per medewerker, sociale of fiscale periode, departement, kostenplaats, …) en deze selecties bewaren om later opnieuw te gebruiken.

Bekijk de korte demo hier of ga naar uw Securex-portaal om de tool te ontdekken. 

Waar vindt u de jaarsynthese terug? 

Zoals ieder jaar, zal de jaarsynthese beschikbaar zijn in “Mijn Documenten”, via uw Securex klantenportaal. U zal een e-mail ontvangen van zodra u de nieuwe versie online kan raadplegen.

Uw toegang tot het Securex-portaal

U heeft al een toegang tot het Securex klantenportaal, dan logt u in via www.securex.be et kan u de jaarsynthese raadplegen in “Mijn Documenten”,  documenttype 'Jaarsynthese Sociaal Secretariaat'. 

Bent u uw paswoord vergeten ? Geen nood! Via deze procedure kunt u dit snel aanvragen.

Heeft u nog geen toegang tot het Securex-portaal? U kunt gemakkelijk een verzoek indienen via onze Customer Service Desk, hetzij per e-mail via helpdesk@securex.be , hetzij telefonisch op het nummer (+32) 78 05 90 14.

Indien u nog niet beschikt over de toegang tot Mijn Documenten op het tijdstip dat wij voor u de jaarsynthese opmaken, dan ontvangt u de jaarsynthese op papier tegen een verzendingskost van 6 euro.