Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Afbetalingsplan

Indien u moeilijkheden heeft om uw sociale bijdragen te betalen, heeft u altijd de mogelijkheid om een afbetalingsplan aan te vragen. Een afbetalingsplan kan maximaal over een periode van 12 maanden lopen. Wat zijn de voorwaarden?

Laatst bijgewerkt op 3 februari 2022

Een afbetalingsplan kan maximaal over een periode van 12 maanden lopen waarvan minstens 1/3de van het bedrag als voorschot moet worden betaald. Slechts in heel uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden.

Voorwaarden?

  • U mag voor dezelfde periode geen gerechtelijke procedure lopende hebben (dagvaarding/dwangbevel)
  • Er mag niet reeds een actief afbetalingsplan zijn. Wenst u andere bijdragen aan uw lopend plan toe te voegen, neem dan met ons contact op
  • Indien er een lopende aanvraag vrijstelling en/of een aanvraag kwijtschelding mogelijk is, zal hier rekening mee gehouden worden

⇢ Bij een goedgekeurde aanvraag wordt het vrijgestelde/kwijtgescholden bedrag teruggestort of in mindering gebracht van uw plan.

⇢ Heeft u hiervoor nog geen aanvraag gedaan op het moment van de aanvraag afbetalingsplan, kan dit alsnog.

🔎 Zie hiervoor de informatie m.b.t. vrijstelling bijdragen en kwijtschelding verhogingen.

Opmerking: indien u in de laatste 3 jaar reeds 2 plannen niet heeft nageleefd, komt u niet in aanmerking voor een nieuw plan.

Hoe moet u een aanvraag indienen?

Het voorschot van 1/3 van het saldo kan u overschrijven op onze rekening BE78 3101 1397 5086 met in de vrije mededeling “voorschot afbetalingsplan”.

Stuur vervolgens een mail naar mybusiness@securex.be met vermelding van de kwartalen waarvoor u een afbetalingsplan wenst. Wij sturen u zo snel mogelijk de bevestiging van uw afbetalingsplan.