Menu
Bereid uw pensioen voor en bescherm uw gezin in geval van overlijden

Life@Ease

Minder belasting, meer inkomen in geval van ziekte of ongeval en een hoger pensioen.

Als zelfstandige bent u minder goed verzekerd dan een werknemer in loondienst of een ambtenaar in geval van arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte of een ongeval. Bovendien is het wettelijk pensioen van een zelfstandige beperkt, evenals het overlevingspensioen dat aan uw naasten uitgekeerd wordt wanneer u zou komen te overlijden. Life@Ease waarborgt uw gemoedsrust tijdens en na uw loopbaan, en biedt u tegelijkertijd beduidende fiscale voordelen.

Contacteer ons
Life@Ease
Uw voordelen
 • Een aanvullend pensioen afgestemd op uw behoeften
 • Een aanvullend inkomen in geval van ziekte of ongeval
 • Een aanvullend kapitaal om de financiële toekomst van uw naasten te waarborgen in geval van overlijden
 • De garantie van de beste fiscale optimalisatie dankzij een aanbod op maat
 • Een van de best gewaarborgde rentevoeten van de markt: 0,80% *

*Rentevoet van kracht op 01/01/2018.

Kort samengevat
Pensioen

Een aanvullend pensioen voor een rustige oude dag

Als zelfstandige zult u een beperkt wettelijk pensioen ontvangen. Dit is echter onvoldoende om na uw loopbaan dezelfde levenskwaliteit te bewaren. En waarom zou men moeten stoppen met genieten van het leven wanneer u de pensioenleeftijd heeft bereikt?

Hier zijn de bedragen van het wettelijk pensioen van een zelfstandige bij volledige loopbaan:

Pensioen-NL.png
* Bedragen op 01/01/2019.

Bovendien is het officiële bedrag van het wettelijk pensioen enkel van toepassing voor zelfstandigen die een volledige loopbaan van 45 jaar bereiken. In de praktijk is de gemiddelde loopbaan korter. Het wettelijk pensioen wordt in dat geval pro rata berekend. Het pensioen van een zelfstandige bedraagt daarom gemiddeld slechts € 900 per maand.

Wilt u graag weten wat het exacte bedrag van uw wettelijk pensioen zal zijn?De definitieve berekening voor uw pensioen wordt gemaakt zodra u uw pensioenaanvraag indient. Ondertussen kunt u met tools en diensten een indruk krijgen van het bedrag van uw toekomstige pensioen.

Maak de berekening met de simulatietool

 

Zoals u ziet is een bijkomende spaarpot om een zeker comfort te behouden van essentieel belang.

Met Life@Ease kunt u op een intelligente en flexibele manier een aanvullend pensioen opbouwen: u bepaalt zelf hoeveel u en uw bedrijf opzij kunnen zetten en Life@Ease werkt voor u de beste oplossing uit.

U kunt uw wettelijk pensioen verhogen op verschillende manieren:

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) 

Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen is fiscaal de meest interessante manier om een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen: u recupereert – afhankelijk van uw situatie – tot 70% van uw storting dankzij een belastingvermindering tegen marginaal tarief en verminderde sociale bijdragen.

Ik wil meer informatie

RIZIVBent u als zorgverstrekker aangesloten bij de RIZIV-conventie? Dan houdt u zich ook aan de vooropgestelde tarieven. Als geconventioneerde arts, tandarts, apotheker, kinesitherapeut, logopedist of verpleegkundige ontvangt u jaarlijks ter compensatie een bedrag dat u kan aanwenden voor de opbouw van uw aanvullend pensioen. Onze oplossing bevat ook een sociaal luik waardoor u extra bescherming geniet.

Wilt u de RIZIV-premie aanvragen of meer weten hierover ?

U kunt bovendien een RIZIV overeenkomst combineren met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ), een Individuele Pensioentoezegging (IPT) of Pensioenovereenkomst Zelfstandigen (POZ) en Pensioensparen.

Ik wil meer informatie

Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Heeft u een vennootschap en bent u de zelfstandige bedrijfsleider? Dan is een Individuele Pensioentoezegging voor u een zeer interessante manier om extra pensioenkapitaal op te bouwen:

 • Uw vennootschap profiteert nu van de fiscale voordelen.
 • U geniet later van de gemoedsrust dankzij het bijkomend pensioenkapitaal dat uw vennootschap opbouwt als aanvulling op uw wettelijk pensioen.

U kunt kiezen voor een combinatie van een gewaarborgd rendement en/of een potentieel hoger rendement via onze beleggingsfondsen. U kiest zelf het beleggingsfonds afhankelijk van uw risicoprofiel.

U kunt een Individuele Pensioentoezegging (IPT) combineren met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en Pensioensparen.

Ik wil meer informatie

De Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ)Bent u zelfstandig zonder vennootschap? Dan is de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) voor u een interessante manier om een hoger en fiscaal voordeliger aanvullend pensioen te kunnen uitbouwen.

De POZ is het equivalent van de Individuele Pensioentoezegging (IPT) voor de zelfstandigen met vennootschap.

U kunt kiezen voor een combinatie van een gewaarborgd rendement en/of een potentieel hoger rendement via onze beleggingsfondsen. U kiest zelf het beleggingsfonds afhankelijk van uw risicoprofiel.

 
U kunt een POZ combineren met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en Pensioensparen.

>> Lees ook ons blogartikel <<

Ik wil meer informatie

PensioensparenPensioensparen is een fiscaal voordelige manier om het wettelijk pensioen aan te vullen. Deze formule is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar. U betaalt nu minder belastingen en profiteert later van uw extra appeltje voor de dorst. Dat zijn twee vliegen in één klap.

U heeft de keuze tussen twee mogelijkheden:

 • Het klassieke fiscale stelsel: maximale storting van €980 in 2019, met fiscaal voordeel van 30% (maximumvoordeel van €294 + besparing op gemeentebelastingen).
 • Het verhoogde fiscale stelsel: maximale storting van €1.260 in 2019, met fiscaal voordeel van 25% (maximumvoordeel van €315 + besparing op gemeentebelastingen).

U kiest de gewenste optie. Als u meer dan €980 wilt storten, zult u een formulier moeten ondertekenen waarbij u uw keuze bevestigt.

U kunt Pensioensparen combineren met een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) en een Individuele Pensioentoezegging (IPT) of een Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ).

Ik wil meer informatie
Arbeidsongeschiktheid

Bescherming bij arbeidsongeschiktheid

Als zelfstandige bent u minder goed beschermd bij arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte of ongeval. Maar weet u concreet hoe hoog uw uitkering zal zijn?

rbeidsongeschiktheid-NL.png
* Bedragen op 01/01/2019.

Wij bieden u een aanvullende bescherming die ervoor zorgt dat u een aanvullend inkomen ontvangt in geval van arbeidsongeschiktheid. Onze oplossingen om u bescherming te bieden in geval van ziekte of een ongeval:

 • Vervangingsinkomen

Dankzij de waarborg Vervangingsinkomen blijft u een inkomen ontvangen zodat u uw lening, huur, verwarming en andere maandelijkse kosten kunt blijven betalen zonder uw spaargeld te moeten aanspreken.

 • Premievrijstelling

Met de waarborg Premievrijstelling bouwt Securex uw aanvullend pensioen verder op tijdens uw periode van arbeidsongeschiktheid.

 • Overbruggingsinkomen

Dankzij de waarborg Overbruggingsinkomen ontvangt uw vennootschap tijdens een vooraf bepaalde periode een bedrag waarmee u zijn vaste kosten kunt dekken.

Met Life@Ease heeft u gemoedsrust tijdens uw arbeidsongeschiktheid. We zorgen voor een inkomen en blijven sparen voor uw pensioen.

Overlijden
Een overlijden is een trieste gebeurtenis, maar kan ook aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor de naaste omgeving van de overledene. Wanneer u zou komen te overlijden, dan zou u uiteraard willen dat het uw partner, uw kinderen of kleinkinderen aan niets ontbreekt en dat zij een fatsoenlijk leven kunnen blijven leiden. Het overlevingspensioen voor een zelfstandige bedraagt gemiddeld slechts €475.
 

Dankzij Life@Ease zullen uw naasten na uw overlijden een extra kapitaal ontvangen dat hun financiële toekomst verzekert. U heeft daarbij verschillende opties:

 • Bepaald bedrag

Na uw overlijden ontvangen uw naasten het bedrag dat u tot dan gespaard heeft, met als minimum een vast, vooraf bepaald kapitaal.

 • Aanvullend kapitaal

Na uw overlijden ontvangen uw naasten een extra, vooraf bepaald bedrag bovenop het bedrag dat u reeds gespaard had.

 • Kapitaal na ongeval

Uw naasten ontvangen een vooraf bepaald bedrag indien u overlijdt aan de gevolgen van een ongeval.

Kies de verzekeringsvorm die de financiële toekomst van uw dierbaren veiligstelt.

Fiscale optimalisatie

Een waarborg voor de beste fiscale oplossing

Life@Ease houdt rekening met de geldende fiscale voordeelregels die van kracht zijn. Wij spreiden uw premie zodat u kunt genieten van alle fiscale voordelen die beschikbaar zijn, zowel voor het opbouwen van uw sociale bescherming als voor de uitkering ervan.
 
Het resultaat: een beduidende impact op uw belastingbesparing, zowel voor u als persoon als voor uw bedrijf.
 

Bent u ook aangesloten bij onze Sociale verzekeringskas Securex en/of het Sociaal Secretariaat van Securex? In dat geval beschikken wij altijd over uw meest recente gegevens en berekenen wij indien u dit wenst, elk jaar de fiscaal meest optimale premie en de spreiding ervan!

Optimalisation-fiscale-(NL).png

Life@Ease is ook op fiscaal vlak uw bondgenoot. Zo heeft u de zekerheid dat u de beste fiscale oplossing geniet, aangepast aan uw persoonlijke situatie en uw eigen behoeften.

Wilt u meer over Life@Ease weten? Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Pensioensparen

Een aantrekkelijke oplossing om een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen, terwijl u tegelijk een fiscaal voordeel geniet.

Meer info
Verzekering Lichamelijke Ongevallen

U ontvangt met zekerheid een bijkomend inkomen in geval van tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid te wijten aan een ongeval overkomen tijdens activiteiten in uw beroeps- en privéleven. Uw medische kosten worden eveneens ten laste genomen. Tot slot zal uw gezin een kapitaal ontvangen mocht u komen te overlijden.

Meer info