Menu
Blog Ondernemers

Uw loonkost verlagen, hoe doet u dat?

Ondernemers | 24 juli 2018 | Geschreven door Luc De Pauw

Zou u ook liever uw loonkost verminderen? Dat kan! En dan bedoelen we niet enkel meer netto voor de werknemer, maar ook minder bruto voor u! Wij geven u alvast een aantal voorbeelden van hoe u uw loonkost verlaagt.
 

Uw loonkost verlagen, hoe doet u dat?
Geniet van steunmaatregelen bij een aanwerving
Als werkgever kunt u de loonkost drukken door verminderingen:

Enerzijds is er de structurele vermindering. Deze algemene verlaging van de patronale bijdragen geldt in principe voor alle werkgevers van de privé- en de publieke sector. Sinds 1 januari 2018 is ze echter niet meer enkel van toepassing op werknemers die onder alle takken van de sociale zekerheid vallen.

Daarnaast zijn er ook doelgroepverminderingen: dit zijn RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid)-verminderingen die gekoppeld zijn aan de tewerkstelling van een bepaalde doelgroep (bijvoorbeeld eerste aanwervingen, oudere werknemers...). De meeste doelgroepvermideringen variëren naargelang de Belgische Gewesten/ Gemeenschap.

Ook de taxshift maakt het extra voordelig om uw eerste zes medewerkers aan te nemen.
 
Overweegt u een eerste of tweede tot zesde medewerker aan te werven?
Bereken hier wat uw loonkost dan zou zijn.

Kies voor extralegale voordelenNog een andere manier om de loonkost te optimaliseren is via extralegale voordelen. Hiermee betaalt en motiveert u uw werknemers én geniet u zelf ook van een fiscaal en sociaal voordeel.

Hoe geeft u een extraatje aan uw werknemers terwijl u uw kosten binnen de perken houdt? Er zijn tal van mogelijkheden! Zo zijn er de klassieke extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en het gebruik van een bedrijfswagen.

Maar bent u ook al vertrouwd met warrants en mobiliteitsbudget? Ontdek in dit blogartikel een infografiek met de 10 populairste en 5 minst bekende extralegale voordelen.

Wilt u ook een hogere nettoverloning en een lagere brutoloonkost? Onze specialisten helpen u uw loonkost te optimaliseren. Ontdek alle details over loonkostoptimalisatie op onze website.
 
0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie