Menu
Blog Werkgevers

Tips om loonkosten te budgetteren

Werkgevers | 25 september 2018 | Geschreven door Luc De Pauw

Het einde van het jaar nadert en veel mensen beginnen hun volgende maanden al te plannen: Kerstmis, de volgende vakantie. Bereid u op tijd voor.

Tips om loonkosten te budgetteren
Hetzelfde geldt voor uw loonkosten. Door op voorhand een gedetailleerde prognose te maken, kunt u uw onderneming maximaal voorbereiden op schommelingen. Want loonkosten correct budgetteren is essentieel voor het succes van uw bedrijf. Hieronder enkele tips om van uw loonplanning een succes te maken.
 

Begin op tijd

“O ja, dat moet ik nog even doen. Door de drukte is het er niet van gekomen.”

Zulke situaties zien we vaak op het einde van het jaar. Heel wat zaakvoerders beginnen pas in december aan hun budgetten. Ze zoeken snel alle informatie en stellen haastig een prognose op.

Dat is veel te laat!

Budgetteren vraagt immers enige voorbereiding. Door er tijdig aan te beginnen, heeft u voldoende ruimte om het volgende jaar optimaal te plannen. Augustus en september zijn ideaal om uw loonforecast te starten.

En de inspanning is zeker de moeite waard. Door loonkosten te budgetteren:
  • Neemt u geïnformeerd beslissingen met het oog op de toekomst
  • Creëert u ruimte voor investeringen door minder overbudgettering
  • Gaat u optimaal om met de Tax Shift en andere veranderingen
 

Vermijd opgeblazen budgetten

Better safe than sorry is een veelvoorkomend gezegde in de budgetteringswereld. Want een overschot is geen probleem, toch?

Eigenlijk wel. Wanneer u te veel geld opzijzet, is er een opportuniteitskost. Het overtollige budget had u beter gebruikt voor investeringen. Net daarom is het belangrijk om loonkosten zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen en opgeblazen budgetten te vermijden. 
 

Houd rekening met veranderingen

Onderschat de invloed van veranderingen op uw loonbudget niet. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe werknemers die volgend jaar starten, teamleden die langdurig afwezig zijn voor een wereldreis of ouderschapsverloven. Ook veranderingen in de wetgeving of RSZ-verminderingen die vervallen spelen mee.

Kortom: elk jaar is anders.

Het budgetteren van loonkosten is niet simpelweg een extrapolatie van de huidige situatie. Maak dus een onderbouwde prognose die rekening houdt met interne en externe factoren.
 

Ook voor kleine ondernemingen

Er bestaat een misverstand dat het budgetteren van loonkosten enkel is weggelegd voor grote multinationals. Ook kleine kmo’s zijn gebaat bij deze analyse. Vooral in sectoren waar lonen zwaar doorwegen op het bedrijfsresultaat. Bovendien brengt een loonbudgettering vaak nieuwe oplossingen aan het licht om de verloning van werknemers te optimaliseren.

Vindt u toch de ruimte niet? Of wilt u meteen efficiënt aan de slag gaan om loonkosten te budgetteren? Laat een expert van Securex uw loonkost in kaart brengen en voorspellen. Zo neemt u jaar na jaar weloverwogen beslissingen.

 
0 Reactie(s) Verberg/toon commentaren
Geen reactie.
Geef een reactie