Menu
Een nieuwe manier van werken

Flexibel werken

Structureel of occasioneel invoeren

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat naast telewerken, flexibel werken aan populariteit wint. Dankzij de verschillende mogelijkheden van flexwerken, die structureel of occasioneel ingevoerd kunnen worden, vindt zowel de werkgever als de medewerker de beste oplossing.

Vragen? Contacteer ons
Flexibel werken
Waarom kiezen voor flexibel werken?
  • Verminder uw loonkost
  • Vermijd ontslagen
  • Verhoog de motivatie en tevredenheid bij uw werknemers
  • Verbeter het algemeen welzijn van uw medewerkers
Algemeen kader
Het invoeren van flexibel werken vergt in de meeste gevallen een nauwe opvolging van wettelijke spelregels. Daarbij is het belangrijk een aangepaste communicatiestijl te gebruiken. Bovendien zal het invoeren van flexwerken voor uw medewerkers een belangrijke verandering met zich meebrengen. Verlies daarbij zeker niet de leidinggevenden in uw organisatie uit het oog. Zij zullen namelijk een aangepaste leiderschapsstijl moeten aanleren. 
Mogelijkheden en implementatie
Hoe goed u uw arbeidstijd ook heeft georganiseerd, er zijn altijd wel verrassingen waar u geen rekening mee heeft gehouden. Denk maar aan een plotse drukte of kalmte op de werkvloer. Gelukkig bestaan er oplossingen om de normale arbeidsduur (38 uur/week en 8 uur/dag) tijdelijk te verhogen of te verminderen.
 
Arbeidsorganisatie
Hoe organiseert u de arbeidstijd efficiënt? Om te zorgen dat de arbeidstijd beantwoordt aan
de noden van uw onderneming, kunt u gebruik
maken van een menu aan afwijkende regelingen. (Variabele uurrosters, flexibiliteit, aanpassing van de aarbeidsduur, enz...)
  Ontdek 9 mogelijkheden in onze brochure
Heeft u nog vragen of wilt u aan de slag met flexibel werken? Contacteer ons!
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Een nieuwe manier van werken

Door het coronavirus zijn we ons ervan bewust dat we anders zullen werken in de toekomst. Structureel thuiswerk, flexibel werken, anders leiding geven is tijdens de coronacrisis de norm geworden. Hoe kunt u hiermee omgaan?

Meer info
Telewerken

Gun uw medewerkers een betere balans tussen werk en privé via werken op afstand. Zo geeft u een boost aan hun motivatie en verhoogt u hun duurzame inzetbaarheid.

Ga aan de slag
Webinar - De impact van de coronacrisis op onze manier van werken

Het coronavirus lijkt terrein te verliezen en de economie komt terug op gang. Het is voor ondernemingen noodzakelijk om de balans van de crisis op te maken en zich de vraag te stellen welke nieuwe werkwijzen ze wensen te behouden en welke niet.

Meer info