Menu
Duurzame inzetbaarheid

Telewerken

Een oplossing voor de uitdagingen van de nieuwe socio-economische context

De coronacrisis heeft de bestaande problematieken rond mobiliteit en werk-privébalans in een stroomversnelling gebracht. Gedurende de lockdown hebben de meeste organisaties halsoverkop telewerk moeten invoeren. Dit brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee, niet alleen op organisatorisch en technisch vlak maar ook op juridisch vlak.

Vragen? Contacteer ons
Telewerken
Waarom kiezen voor telewerken?
Uw voordelen als werkgever
  • Uw medewerkers zijn productiever
  • Uw medewerkers zijn meer betrokken en minder vaak ziek
  • U komt als vooruitstrevende werkgever tegemoet aan de nieuwe noden van de arbeidsmarkt en uw werknemers
  • U verhoogt het engagement van uw werknemers zodat ze langer, vitaler en gelukkiger aan de slag blijven
De voordelen voor uw medewerkers
  • Ze werken efficiënter en met meer concentratie
  • Ze besparen flink op reistijden
  • Ze kunnen werk en privé beter op elkaar afstemmen
Structureel telewerk
Bij structureel telewerk is er een overeenkomst tussen u en uw werknemers (als bijlage bij de arbeidsovereenkomst) dat er op regelmatige basis thuiswerk wordt georganiseerd (bijvoorbeeld 2 dagen per week).

Het invoeren van dit type afstandswerk maakt deel uit van een belangrijk veranderingsproces op bedrijfsniveau. Het kader moet duidelijk opgesteld worden, in overleg met een werkgroep en met de leidinggevenden. En het opstellen van een uitgestippeld communicatieplan zal helpen bij deze belangrijke verandering.

Een goede project-aanpak is hier de sleutel voor een succesvolle implementatie. Wenst u hiervoor ondersteuning? Onze consultants begeleiden u in alle stappen van dit project.
Occasioneel telewerk
Occasioneel telewerk is afstandswerk dat niet op regelmatige maar wel op occasionele wijze uitgevoerd wordt. In situaties zoals de coronacrisis bijvoorbeeld.

Een schriftelijke overeenkomst is hier ook onmisbaar. Het regelt heel wat praktische zaken en zorgt ervoor dat het voor beide partijen duidelijk is wat wel en niet kan. U kunt dit efficiënt in orde brengen via een kaderdocument voor de volledige onderneming. Ofwel kiest u voor een bijlage bij het arbeidsreglement.

Deze policy opmaken kan voor kleinere organisaties veel werk betekenen. Ook hier bieden wij u de gepaste oplossing door modeldocumenten aan te bieden en juridisch advies te geven. Zo kan u afstandwerken op een efficiënte manier invoeren.
Onze ervaring

Securex is voorstander van een gestructureerde aanpak van telewerken, als onderdeel van een integraal HR-beleid. We hebben binnen ons bedrijf zelf reeds 10 jaar ervaring met telewerken. Geniet dus mee van onze ervaringen.
Onze consultants begeleiden en helpen u graag met de implementatie van structureel of occasioneel afstandswerk.

Wenst u meer te weten of meteen aan de slag te gaan?
Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Leiding geven op afstand

Digitalisering en permanente verandering zijn realiteit. Dat vraagt om een aangepaste werkorganisatie, met oog voor duurzame inzetbaarheid. Telewerken is een van die aanpassingen.

Meer info
Change management

Het succes van een change management-traject is afhankelijk van uw medewerkers. Wij helpen u om hen hiervoor te motiveren met deze opleiding.

Meer info
Een nieuwe manier van werken

Door het coronavirus zijn we ons ervan bewust dat we anders zullen werken in de toekomst. Structureel thuiswerk, flexibel werken, anders leiding geven is tijdens de coronacrisis de norm geworden. Hoe kunt u hiermee omgaan?

Meer info