Menu
Coaching

Loopbaanbegeleiding

Geef uw carrière een nieuwe boost

Denkt u na over een volgende stap in uw loopbaan? Kijkt u uit naar een nieuwe uitdaging op professioneel vlak? Piekert u af en toe over uw professionele leven? Vraagt u zich af of uw talent wel voldoende gezien en ingezet wordt? Dan heeft een ontmoeting met een loopbaancoach zin voor u! 

Raadpleeg ook onze brochure.

Vraag uw loopbaanbegeleiding meteen aan
Loopbaanbegeleiding
Wat kan loopbaanbegeleiding voor u betekenen?
Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding ?
 • Uw vraag staat centraal en vormt de basis van uw traject
 • U ontdekt uw sterke punten en hoe u die verder kunt ontwikkelen
 • U weet na het traject welke stappen u kunt zetten: opleiding, solliciteren, ...
Waarom kiezen voor Securex?
 • De loopbaancoaches van Securex zijn gediplomeerde en ervaren psychologen of pedagogen
 • Securex heeft als HR-dienstverlener een ruime kennis en knowhow in huis om mensen verder te helpen. We bieden een breed gamma van HR-diensten aan die het bedrijf en de werknemers kunnen ondersteunen in lang en gezond werken
 • We zorgen voor een praktische organisatie op maat
  Wat houdt het in?
  Stilstaan bij uw loopbaan betekent stilstaan bij wie u bent, wat u kunt, wat u wilt en hoe u dat kunt bereiken. Dat is de rode draad doorheen elk traject.

  We werken vooral aan de hand van individuele gesprekken, maar eventueel ook met oefeningen, huiswerkopdrachten of enkele testen. U krijgt de kans om tijdens het traject, in samenspraak met een coach, uzelf nog wat beter te leren kennen en stil te staan bij wat u echt belangrijk vindt in uw verdere professionele loopbaan. We ondersteunen u op een professionele manier in uw zoekproces zodat u nadien bewuster, gerichter en zelfzeker stappen kunt zetten in uw loopbaan.

  De gesprekken worden gepland in functie van uw agenda. De duur en spreiding van de sessies bepaalt u zelf in overleg met uw coach.
   

  Omdat we een ruim kantorennetwerk hebben, kunnen we ervoor zorgen dat u terecht kunt bij een coach in uw buurt. We bieden loopbaancoaching aan in:

  • Oost-Vlaanderen: Drongen, Gent, Aalst, Zottegem (Elene), Dendermonde of Sint-Niklaas
  • West-Vlaanderen: Kortrijk, Roeselare, Oostende, Brugge of Diksmuide
  • Antwerpen: Antwerpen, Berchem, Mechelen, Lier of Geel
  • Limburg: Hasselt of Hechtel-Eksel
  • Vlaams-Brabant: Leuven, Overijse of Haacht
  • Brussel: Etterbeek
  Voor wie?

  U kunt loopbaanbegeleiding volgen als u op het ogenblik van uw aanvraag van de loopbaancheque aan vier voorwaarden voldoet:

  • U woont in Vlaanderen of in het Brussels gewest
  • U werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige 
  • U werkte in de laatste twee jaar minimum één jaar als werknemer of zelfstandige
  • Het is langer dan zes jaar geleden dat u loopbaanbegeleiding volgde
  Zit u in uw opzegtermijn? Zolang uw opzegtermijn loopt, kunt u loopbaancheques aanvragen. Vanaf het moment dat u uitkeringsgerechtigd bent, is dat niet meer mogelijk.
  FAQ
  Hoe vaak kan ik loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques?
  Elke zes jaar heeft u recht op een loopbaanbegeleidingstraject van acht uur.  Dat traject kunt u in één of twee keer opnemen.

  Hoe bestel ik loopbaancheques?
  Loopbaancheques bestelt u online via de VDAB of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700.

  Hoeveel loopbaancheques bestel ik en hoeveel kosten ze?
  U kunt maar één loopbaancheque voor vier uur begeleiding per keer bestellen. Heeft u uw vier uur begeleiding gevolgd, dan kunt u een tweede loopbaancheque bestellen. Per loopbaancheque betaalt u 40 euro. Dat is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij.

  Hoe lang duurt het vooraleer ik effectief met het traject kan starten?
  U overlegt met uw loopbaanbegeleider wanneer jullie afspreken. U kunt uw afspraken overdag of na de kantooruren plannen. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunt u binnen de week een eerste afspraak maken.

  Hoe wordt de kwaliteit bewaakt?
  We vragen aan elke deelnemer om op het einde van het traject een evaluatiedocument in te vullen. Met die evaluaties willen wij onze dienstverlening continu blijven verbeteren. Als u niet tevreden bent, kunt u onze klachtenprocedure volgen. 

  Wie zijn de loopbaancoaches?
  Wij werken met een vast team van ervaren coaches. Alle coaches zijn gediplomeerde en ervaren psychologen of pedagogen. Zij beschikken over een brede HR-ervaring en begeleiden al jaren mensen in hun loopbaankeuzes en ontwikkeling. Voor onze coaches staat de mens centraal. Uw vraag is het uitgangspunt en de startbasis van uw traject. 
  "Door rekening te houden met mijn loopbaanbegeleiding en mijn buikgevoel te volgen, heb ik de goede keuzes kunnen nemen. " T.F. Deelnemer
  "Door de open en niet veroordelende gesprekken met mijn coach ben ik tot beter inzicht gekomen over mezelf. Deze loopbaancoaching helpt me elke dag in mijn job." K.V.D. Deelnemer
  Loopbaanbegeleiding is een goed moment om in een carrière even stil te vallen. Er wordt gekeken naar de persoonlijke waarden en normen, de kwaliteiten en mogelijkheden. Vertrekkende van hieruit wordt een traject uitgestippeld dat gegarandeerd zorgt voor een gelukkige toekomst. Difficult roads often lead to beautiful destinations. L.B. Deelnemer
  Ik volgde loopbaanbegeleiding in een periode die niet gemakkelijk voor me was. Dit heeft me fantastisch geholpen! Alles op een rijtje zetten onder deskundige begeleiding, was wat ik nodig had. Ik voelde me gesteund en begrepen en heb - ook dank zij de concrete tips - een heldere kijk op mijn toekomst: meer moed en zelfvertrouwen. S.C. Deelnemer
  Dit is het beste wat ik voor mezelf heb kunnen doen. Ik zat met hele grote twijfels over mijn huidige carrière. Ik heb een deel van mezelf ontdekt en bevestiging gekregen van mijn gevoel. E.G. Deelnemer
  De loopbaanbegeleiding is een soort spiegel waardoor je een beter zicht krijgt op je persoonlijkheid en talenten. D.B. Deelnemer
  De loopbaanbegeleiding heeft mij veel inzichten gegeven in mijn persoonlijkheid en drijfveren. Het was een verrijking voor mijn professioneel leven maar ook voor mijn privé situatie. Een aanrader. S.V. Deelnemer
  Ik heb veel over mezelf geleerd. De loopbaancoach heeft mij zuurstof gegeven. Met de taalrijke praktische tips kan ik dagelijks de slag. N.D.D Deelnemer
  Wilt u meer weten over onze loopbaanbegeleiding? Raadpleeg onze brochure loopbaanbegeleiding
  Dit zou u ook kunnen interesseren:
  Persoonlijke coaching

  Medewerkers die uitgedaagd worden hebben persoonlijke begeleiding nodig. Dat steunt hen in hun ontwikkeling en maakt hun motivaties en sterktes duidelijk. Met onze persoonlijke aanpak voelen uw werknemers zich verantwoordelijker en zijn ze competent en gemotiveerd om resultaten te behalen.

  Meer info
  Groepscoaching  

  Werken uw medewerkers optimaal samen? Hebben ze het gevoel dat ze één groep vormen?  Focus op uw team en voorkom spanningen om te zorgen voor een goede samenwerking tussen uw medewerkers. Om het beste uit uw medewerkers en uw team te halen kunt u onze groepscoaching gebruiken.

  Meer info