Login
Welzijn op het werk meten met een bedrijfsscan

De Feelgood@work-scan

Meet het welzijn van uw medewerkers

De Feelgood@work- scan toont u hoe het gesteld is met het welzijn van uw werknemers en biedt u inzicht in heel wat verschillende facetten zoals communicatie, motivatie, stress en vitaliteit bij uw medewerkers. Maar daar blijft het niet bij. In een gedetailleerd rapport ontdekt u actiepunten op maat van uw organisatie. Zo zorgt u voor betere omstandigheden voor uw medewerkers.

Boek uw Feelgood@work-scan
De Feelgood@work-scan

Waarom een Feelgood@work-scan?

 • Ga na hoe het gesteld is met de welzijnssituatie van uw bedrijf
 • Wat loopt er nu al goed?
 • En wat zijn de punten waar het beter kan?
 • Krijg een handige prioriteitenlijst en advies om de situatie te verbeteren
Waarom een scan?

Welzijnsbeleid verbeteren begint met een Feelgood@work-scan

Het welzijn van uw medewerkers hangt af van een heleboel factoren. Maar welke elementen zijn nu doorslaggevend voor het welzijn in uw organisatie en welke investeringen hebben het meeste effect?

De Feelgood@work-scan is het geknipte instrument om maatregelen te treffen die het best passen bij uw bedrijf en meteen ook om hun effect op te volgen. Uw Feelgood@work-scan bezorgt u een overzicht met gedetailleerde welzijnsprioriteiten.
Zo kunt u eenvoudig uitvoeren, meten en bijsturen waar nodig.

Tip: Zo ontdekt u bijvoorbeeld of uw medewerkers nood hebben aan meer bewustwording rond gezonde voeding of beweging. Iets waar Fitbees - kant-en-klare welzijnsuitdagingen perfect geschikt voor zijn.

Start met Feelgood@work-scan
Hoe werkt de scan?

De Feelgood@work-scan, stap voor stap

 • U vraagt de scan online aan.
 • Securex stuurt een online vragenlijst naar alle medewerkers, dat kan trouwens ook in het Engels of het Frans.
 • Uw werknemers worden automatisch opgevolgd met e-mails ter herinnering, voor maximale respons.
 • We voorzien aanvullend materiaal voor uw interne communicatie.
 • U krijgt een gedetailleerd rapport.
 • U gaat aan de slag met concrete actiepunten.
 • Indien gewenst, kunt u een extra sessie aanvragen om in een workshop met onze experten de actiepunten te vertalen naar een concreet welzijnsbeleid.
Maak uw welzijnsbeleid concreet
Welzijnsbeleid

Welzijnsbeleid werkt

Een duurzaam en proactief welzijnsbeleid werpt vruchten af. Uw werknemers zijn gezonder en gelukkiger, zijn minder afwezig, werken productiever en blijven langer trouw aan uw organisatie. Welzijnsbeleid op het werk is dus niet enkel een HR-uitdaging, maar een investering die rendeert doorheen alle departementen van uw onderneming.

3 tips voor een duurzaam welzijnsbeleid

Of u nu uw medewerkers wil beschermen in onzekere tijden, of u wilt uw bedrijf gewoon weerbaarder maken. Met deze drie tips kunt u aan de slag.

Meten is weten

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Om vooruitgang te maken, moet u eerst weten wat de huidige situatie van uw bedrijf is en waar uw pijnpunten liggen. Maak gebruik van de welzijnsscan

Creëer nieuwe gewoontes

Welzijn en gezondheid gaan vaak over kleine details: neem de trap, in plaats van de lift. Neem ‘s middags eens een glas water bij de lunch, in plaats van een blikje cola. Een vergadering? Loop eens een rondje rond het gebouw, in plaats van te blijven zitten.

Creëer samen met uw medewerkers nieuwe, maar duurzame gewoontes die de vitaliteit van iedereen ten goede komen. Dat kan bijvoorbeeld gemakkelijk met Fitbees-trajecten op maat van uw personeel

Communiceer de visie

Net zoals de meeste mensen, houden uw medewerkers niet zo erg van verandering, want verandering is zich aanpassen. Daarom is het belangrijk dat u communiceert over uw visie, over het doel: vitale medewerkers die zich goed voelen in hun vel, vandaag, maar ook over tien jaar.

Wees daar wel consequent in. Het is niet geloofwaardig om aan iedereen te vragen gezonder te eten als u op de eerstvolgende bedrijfsdag frietjes aanbiedt.

Ga voor vitale medewerkers

Vraag uw offerte aan


Naar aanleiding van de coronacrisis hebben we beslist een Feelgood@work-scan op te starten. Aangezien we steeds van thuis werken, vonden we het belangrijk de vinger aan de pols te houden. Aan de hand van een makkelijk vragenlijst kregen we een analyse over het welzijn van onze medewerkers en hun mogelijke bezwaren. Ons positief beleid en gerichte acties in kader van de coronacrisis werden gesmaakt en kwamen duidelijk naar voren. Wel bracht deze enquête enkele verbeterpunten aan het licht, waaruit snel een actieplan is voortgevloeid. Zo kunnen we beter inzetten op het welzijn van onze medewerkers. De samenwerking verliep heel vlot: een gerichte scan en een duidelijke analyse achteraf. Sofie De Camps Personeelsadviseur - Crelan
Dit zou u ook kunnen interesseren: