Menu
Welzijn op het werk verbeteren

Welzijn op het werk meten met een bedrijfsscan

Verbeter het welzijn en de motivatie van uw medewerkers

Securex biedt u verschillende scans om het welzijn te meten binnen uw organisatie. Deze instrumenten analyseren niet alleen de huidige situatie, maar bieden ook gedetailleerde rapporten en een actieplan om uw resultaten te optimaliseren.

Contacteer onze experten!
Welzijn op het werk meten met een bedrijfsscan
Waarom?

Waarom het welzijn op het werk meten?

Uw werknemers zijn de grootste troef van uw bedrijf. Hun mate van motivatie en betrokkenheid bij uw organisatie beïnvloedt uw vermogen om uw doelstellingen te bereiken.

Als werkgever krijgt u zo voordelen zoals:
  • minder ziekteverzuim,
  • een betere motivatie en productiviteit,
  • meer samenhang in het team,
  • meer loyaliteit van uw werknemers aan uw organisatie.
Bovendien genieten ook uw medewerkers rechtstreeks van alle voordelen. Verbeter de welzijn
Feelgood@work

Feelgood@work: meet het welzijn van uw team in een veranderende context

De bedrijven van vandaag zijn voortdurend in ontwikkeling en vereisen een grote flexibiliteit. Dat kan leiden tot stress of communicatieproblemen. Weet u hoe uw werknemers over uw organisatie denken? Dankzij de Feelgood@work Scan kunt u het welzijn van uw teams concreet meten.

Securex stuurt hen een vragenlijst om hun stress, motivatie, communicatie binnen de organisatie enz. te evalueren. Na afloop ontvangt u een rapport over de antwoorden van uw werknemers. Samen met een voorgesteld actieplan zal dit u helpen concrete stappen te ondernemen om de situatie te verbeteren.
  Meer info over Feelgood@work
Psychosociale aspecten

Risicoanalyse van de psychosociale aspecten

Als werkgever bent u verplicht een beleid inzake psychosociaal welzijn te voeren om risico's voor uw werknemers te voorkomen, maar ook om hun mentaal welzijn te versterken. Psychosociale risico's (stress, burn-out, pesten, enz.) beïnvloeden het welzijn van de werknemers en de goede werking van het bedrijf. 

Securex meet samen met u de 5 werkgerelateerde domeinen (de 5 A’s) waaruit psychosociale risico's kunnen voortvloeien:
  • arbeidsorganisatie
  • arbeidsinhoud
  • arbeidsomstandigheden
  • arbeidsvoorwaarden
  • arbeidsverhoudingen
Meer weten over de risicoanalyse voor psychosociale aspecten
WelzijnsWijzer

Welzijnswijzer: gemotiveerde werknemers en minder werkverzuim

De Welzijnswijzer helpt u het welzijn van uw werknemers in de praktijk te meten en verhogen met een analyse op basis van de SOBANE-methode. Securex stuurt een welzijnsvragenlijst naar uw werknemers.

De resultaten van de vragenlijsten meten kwantitatief de perceptie van uw werknemers op het welzijn aan de hand van de 5 werkgerelateerde domeinen en leggen het verband met het risico op ziekteverzuim. 

Aan de hand van dit verslag identificeert u verbeterpunten en prioriteiten op het gebied van welzijn en stelt u een actieplan op, het zogenaamde welzijnsplan.
  Alle informatie over de WelzijnsWijzer
Wat is de meest geschikte scan om het welzijn in uw bedrijf te meten? Contacteer onze experts!
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Absenteïsme

Ontdek de doeltreffende oplossingen van Securex om het ziekteverzuim op het werk terug te dringen, van audits tot opleidingen.

 

Meer info
Tools tegen psychosociale risico's

De COVID-19-crisis eist haar tol op het moreel van de werknemers. Ontdek de tips van Securex om het welzijn van uw personeel in de praktijk te verbeteren en u voor te bereiden op het post-coronavirustijdperk.

Lees onze blog
Beleid inzake gezondheid en vitaliteit

De gezondheid van uw werknemers is essentieel voor de goede werking van uw organisatie. Securex helpt u om een doeltreffend gezondheidsbeleid te voeren.

Meer info