Menu
Psychosociaal welzijn

Strijd tegen grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk

Stel een efficiënt actieplan op

Grensoverschrijdend gedrag verzwakt de productiviteit van uw werknemers en verhoogt het absenteïsme. Om dit verschijnsel te bestrijden, legt de wet u voortaan op om de noodzakelijke maatregelen te treffen. Onze specialisten helpen u bij het bestrijden van dit verschijnsel met duidelijke procedures, opleidingen en een adequaat preventieplan.

Neem contact met ons op
Strijd tegen grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk
Waarom zou u actie ondernemen tegen grensoverschrijdend gedrag op het werk?
  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen die u als werkgever heeft
  • U verhoogt de productiviteit van uw werknemers en uw onderneming
  • U verbetert de werksfeer door het bannen van ongepast gedrag
Onze aanpak

We stellen samen een actieplan op tegen de verschijnselen geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag binnen uw bedrijf.

Zo verhoogt u de betrokkenheid van uw werknemers om deze grensoverschrijdende gedragingen te verbannen. We bieden een luisterend oor voor medewerkers in nood. Daarnaast gaan we ook op zoek naar de oorzaken om deze vervolgens aan te pakken en grensoverschrijdend gedrag definitief uit uw organisatie te verbannen.

Wilt u een actieplan opstellen om grensoverschrijdend gedrag en geweld in uw bedrijf te bestrijden? Neem dan contact met ons op
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Vecht tegen verslavingen aan tabak, alcohol en drugs in uw onderneming

Leer hoe u een beleid uitwerkt, overmatig gebruik van tabak, alcohol of drugs voorkomt en hoe u maatregelen neemt om dit gebruik te verminderen en om uw werknemers te begeleiden.

Meer info
Preventie van stress en burn-out

Eén op de drie werknemers klaagt over teveel stress. Als dit een structureel probleem dreigt te worden, kan dit leiden tot burn-out. Deze situatie van mentale uitputting is niet alleen nefast voor de werknemer, maar kost ook de organisatie veel. Ontdek hoe stress-signalen te herkennen en welke preventieve acties te nemen.

Meer info
Begeleiding na een traumatische gebeurtenis

Met het “Employee Assistance Program” kunt u uw werknemers ondersteunen bij het overwinnen van posttraumatische stress of een andere lastige ervaring.

Meer info