Menu
Psychosociaal welzijn

Burn-out Assessment Tool

Preventiehulp voor werkgevers

Raken uw medewerkers professioneel uitgeput? Dan is dat ook voor u een slechte zaak. Met de burn-out assessment tool spoort u alle psychosociale risico’s op. Zo komt u energievreters en stressfactoren bij uw medewerkers tijdig op het spoor en doet u als werkgever aan gerichte burn-outpreventie.

Contacteer ons
Burn-out Assessment Tool
Welke voordelen biedt de Burn-Out Assessment Tool van Securex u?
 • U krijgt een duidelijk overzicht van de belangrijkste uitputtingsrisico’s bij uw medewerkers
 • U creëert een individueel rapport van het risiconiveau voor iedere werknemer
 • U vertaalt al die heldere rapporten in een actieplan voor burn-outpreventie
 • U rekent op de expertise van ons specialistenteam op het vlak van welzijn en HR
 • U tekent voor een projectperiode van minder dan tien weken en dus beperkte workload voor uw bedrijf
Voortraject: uw voorbereiding

Stap één bij de uitrol van uw burn-out assessment tool: het voortraject. Tijdens die fase bereidt u uw onderneming grondig voor op de assessmentperiode. Securex ondersteunt u als werkgever bij de:

 • planning van uw burn-outpreventieproject
 • verloop van het traject
 • vragenlijst voor uw medewerkers
Enquête: tijd voor actie
Uitnodiging
Securex nodigt uw medewerkers uit voor de enquête. Ze krijgen twee à drie weken tijd om de vragenlijst in te vullen en dat op papier of digitaal.

Rapportering
Alle enquêtes ingevuld? Dan krijgt u een gedetailleerd rapport voor uw hele organisatie: een helder overzicht van alle aandachtspunten en dat voor alle afdelingen. Onze Securex-expert bespreekt de resultaten en adviseert u bij de opvolging ervan.

Individueel werknemersrapport
Ook uw medewerkers krijgen een indvividueel rapport als u dat wenst. Dat is volledig vertrouwelijk en geeft een beeld van het burn-outrisico. Dankzij de vele adviezen, hulpbronnen en actiesuggesties biedt u uw medewerkers een praktisch instrument voor burnout-preventie.
 
Uw enquête combineren met een risicoanalyse van de psychosociale aspecten op het werk? Ook dat is mogelijk.
Opvolgingstraject
Hulp nodig bij het opvolgingstraject na uw werknemersenquête? Securex biedt u ondersteuning en luistert naar uw verwachtingen. Samen met u implementeren we de nodige opvolgingsacties. Een greep uit de mogelijkheden:
 
 • resultaten communiceren aan werknemers en vakbonden
 • doelgerichte individuele gesprekken uitvoeren en ondersteunen
 • uw actieplan voorbereiden en doorvoeren
 • een of meer werkgroepen organiseren voor de uitvoering van uw actieplan
Kies voor burn-outpreventie met de burn-out assessment tool voor werkgevers. Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Het welzijn van uw medewerkers is belangrijk. Bovendien verplicht de wet de werkgever een psychosociaal welzijnsbeleid te voeren. Het is aanbevolen om samen met de verschillende partijen (HR, interne preventiedienst, hiërarchische lijn,…) een integraal psychosociaal welzijnsbeleid op te stellen. Onze experten van Securex helpen u de risico’s alsook de verbeterpunten in kaart te brengen en een actieplan op te stellen.

Meer info
Preventie van stress en burn-out

Eén op de drie werknemers klaagt over teveel stress. Als dit een structureel probleem dreigt te worden, kan dit leiden tot burn-out. Deze situatie van mentale uitputting is niet alleen nefast voor de werknemer, maar kost ook de organisatie veel. Ontdek hoe stress-signalen te herkennen en welke preventieve acties te nemen.

Meer info
Opleidingen Health & Safety

Medewerkers die fysiek en mentaal fit zijn, zorgen voor een laag absenteïsmecijfer en een hoge productiviteit. Maar dat komt niet vanzelf. Een duidelijke strategie is belangrijk. En als het toch misloopt, moet u snel en adequaat kunnen reageren. Opleidingen zijn geen overbodige luxe.

Meer info