Menu
Psychosociaal welzijn

Begeleiding na een traumatische gebeurtenis

Help uw werknemers bij het overwinnen van een ernstig incident of een andere lastige ervaring

Een arbeidsongeval, brand, een overval...heftige incidenten op de werkvloer laten vaak een diepe indruk na op uw werknemers. Met het “Employee Assistance Program” kunt u uw werknemers ondersteunen na een traumatische gebeurtenis, gelinkt aan het werk.

Neem contact met ons op!  Bekijk onze brochure over post-traumatische stress
Begeleiding na een traumatische gebeurtenis
Waarom zou u kiezen voor het Employee Assistance Program?
  • U geeft een positief signaal aan uw werknemers door hun welzijn goed in de gaten te houden
  • U voldoet aan uw wettelijke verplichtingen door de nodige begeleiding te bieden in geval van geweld door derden
Onze formules
  1. Het EAP - basic

    Dit programma biedt steun bij traumatiserende gebeurtenissen op het werk en van en naar het werk. Een ernstig ongeval, een gewapende overval, geweld... We bieden steun aan een slachtoffer of getuige van een traumatiserende gebeurtenis door gesprekken met een psycholoog. Zodoende herstelt uw werknemer beter en zal deze sneller weer in staat zijn om zijn werkzaamheden te hervatten.

  2. Het EAP - advanced
    Naast de services van de ‘Basic' formule komen hier nog aanvullende services bij ter ondersteuning van uw werknemers na een traumatiserende gebeurtenis in de privésfeer: ziektes, ongevallen of sterfgevallen van naaste familieleden, een scheiding.
Wilt u meer weten over het Employee Assistance Program?  Neem contact met ons op
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Vecht tegen verslavingen aan tabak, alcohol en drugs in uw onderneming

Leer hoe u een beleid uitwerkt, overmatig gebruik van tabak, alcohol of drugs voorkomt en hoe u maatregelen neemt om dit gebruik te verminderen en om uw werknemers te begeleiden.

Meer info
Strijd tegen grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk

Grensoverschrijdend gedrag verzwakt de productiviteit van uw werknemers en verhoogt het absenteïsme binnen uw bedrijf. Onze specialisten helpen u bij het bestrijden van het verschijnsel grensoverschrijdend gedrag

Meer info
Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Het welzijn van uw medewerkers is belangrijk. Bovendien verplicht de wet de werkgever een psychosociaal welzijnsbeleid te voeren. Het is aanbevolen om samen met de verschillende partijen (HR, interne preventiedienst, hiërarchische lijn,…) een integraal psychosociaal welzijnsbeleid op te stellen. Onze experten van Securex helpen u de risico’s alsook de verbeterpunten in kaart te brengen en een actieplan op te stellen.

Meer info