Menu
Ergonomie

Ergonomie op het werk

Optimale arbeidsomstandigheden zodat uw werknemers in goede gezondheid verkeren.

Pijn aan de rug, nek, schouders, armen, handen, en ogen komen tegenwoordig dagelijks voor bij vele beroepen. Onze preventieadviseurs helpen u met het creëren van een ergonomische werkomgeving en met het aannemen van de juiste houding om de risico’s op pijn of blessures door een slechte houding of een niet aangepaste werkplek te vermijden en verminderen.

Neem contact met ons op! 
Ergonomie op het werk
Waarom kiezen voor een goede ergonomie op de werkplek?
 • U vermindert de risico’s op blessures en verzuim
 • U moedigt uw werknemers aan om een juiste ergonomische houding aan te nemen
 • U verhoogt het welzijn en de productiviteit van uw werknemers
Het verbeteren van de ergonomie is een maatregel waar zowel het bedrijf als de werknemers baat bij hebben: door eenvoudige aanpassingen verhoogt u het comfort van uw werknemers en hiermee tegelijkertijd hun dagelijkse productiviteit.
 
Onze interventiedomeinen
Voor alle soorten werkzaamheden:
 
 • Beeldschermwerk
  Cursus en bewustwording van uw werknemers met onze e-learning module ‘Ergotool’. Uw beeldschermwerkers leren op een ergonomische manier te werken, hun werkplek te verbeteren en ze zijn geïnformeerd over de risico’s op fysieke klachten door langdurig zitten.
   
 • Welzijn achter het stuur
  Verbetering van gedrag en de werkomgeving van uw mobiele/reizende werknemers (chauffeurs, verkopers,…).
   
 • Ergonomie op de werkplek
  Advies bij het ontwikkelen van nieuwe kantoren, werkplekken of bij de ontwikkeling van een nieuwe productielijn zodat de werkomgeving ergonomisch en aangenaam is voor uw werknemers.
   
 • De houding en bewegingen
  Opleiding van uw personeel zodat zij de juiste houding aannemen tijdens de uitvoering van hun functie en zodat ze de juiste bewegingen maken. Het doel is het risico op ongevallen, blessures en pijn te verlagen.
   
 • Rugklachten
  Ontwikkeling van een visie en technieken om de rug van uw werknemers zo min mogelijk te belasten. Opleiding om op een ergonomische manier te werken, afhankelijk van hun taken, zodat ze hun rug besparen op het werk. 
Wilt u meer weten over de ergonomie binnen uw bedrijf?  Neem contact met ons op
Dit zou u ook kunnen interesseren:
E-learning: de risico’s van langdurig zitten vermijden

Langdurig zitten is slecht voor onze gezondheid. Medewerkers die tijdens het werk lang voor een beeldscherm zitten lopen risico op Repetitive Strain Injury (RSI), nek- en schouderklachten maar ook, op termijn, op hart- en vaatziekten. Leer tijdens deze e-learning opleiding praktische tips om meer te bewegen op het werk en ergonomisch te werken om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Meer info
Health & SafetyTV - Manueel hanteren van lasten – Industrie

Onzorgvuldige handelingen tijdens het optillen en verplaatsen van lasten in een industriële omgeving kunnen op termijn leiden tot gezondheidsklachten en langdurige werkonbekwaamheid. Deze opleidingsvideo helpt u om de risico’s in te schatten en aandoeningen te voorkomen.

Meer info
Vitality & gezondheid

Vitale, gezonde medewerkers presteren beter en dragen met hun positieve energie bij aan de teamprestaties. Zorg voor vitaliteit en verhoog de inzetbaarheid van uw personeel met Securex Vitality!

Meer info