Menu
Arbeidsveiligheid

Veiligheid op het werk

Bepaal de oorzaken van arbeidsongevallen op uw werkvloer en vermijd herhaling ervan

Bijna acht op de tien ongevallen kunnen worden vermeden door uw werknemers meer aandacht te doen besteden aan hun eigen veiligheid. Analyseer de oorzaken van de arbeidsongevallen op uw werkvloer en stel een actieplan op voor veiligere arbeidsomstandigheden binnen uw bedrijf.

Neem contact met ons op!
Veiligheid op het werk
Waarom zou u kiezen voor een veiligheidsbeleid op het werk?
 • U stelt beschermingsmaatregelen op voor uw personeel om hun welzijn te garanderen
 • U vermijd dat ongevallen zich herhalen en vermindert zodoende de verzekeringspremies
 • U verlaagt de kans op tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid

Uw werknemers nemen veilig gedrag over waarmee ze de arbeidsomstandigheden veiligstellen en de motivatie van de teams en de productiviteit van uw bedrijf verhogen.

Onze aanpak

Onze voornaamste interventieterreinen:

 • Analyse van arbeidsongevallen
  Onze experts begeleiden u bij ongevallen. Ze bepalen wat de oorzaken ervan zijn en stellen actieplannen op zodat ze niet nogmaals kunnen gebeuren.

 • Anticipatie op de risico’s
  We helpen u met het identificeren van potentiële risico’s op de werkvloer, met het opstellen van rapporten hierover en met het aannemen van de nodige actiepunten.

 • Arbeidsmiddelen
  We analyseren uw arbeidsmiddelen grondig en helpen u voor de aankoop, het  inbedrijfstellingrapport en de nalevingsanalyse. We stellen samen met u veiligheidsinstructies op die we verspreiden onder uw werknemers over de arbeidsmiddelen waar zij mee werken.

 • Behaviour Based Safety
  Met veiligheidsinitiatieven kunt u, dankzij psychologische technieken, veilig gedrag bereiken binnen uw bedrijf. De methode analyseert de reden waarom personen op een bepaalde manier reageren en heeft als doel dit gedrag vervolgens te verbeteren.

Wilt u meer weten over veiligheid op het werk? Neem contact met ons op of bekijk onze brochure.
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Verplichte Arbeidsongevallenverzekering

Deze verzekering is wettelijk verplicht. Zij beschermt uw werknemers tegen arbeidsongevallen.
 

Meer info
Preventieadviseur niveau 3: basisopleiding

Als werkgever bent u bij wet verplicht om een preventieadviseur aan te stellen. Deze adviseur waakt over en verbetert de veiligheid, gezondheid en het welzijn op de werkvloer. Deze opleiding ondersteunt u in het ontwikkelen van een daadkrachtig preventiebeleid.

Meer info
Health & SafetyTV - Veiligheid - Gedeelde verantwoordelijkheid

Als het gaat om veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer, moet iedereen zijn verantwoordelijkheid opnemen. In deze opleidingsvideo ontdekt u hoe u aandacht kunt besteden aan potentieel gevaarlijke situaties en hoe u het best reageert.

Meer info