Login
Service & contact Lex4You
Login

Met de Feelgood@work-scan naar een gezonder bedrijf

Concrete verbeterpunten voor een productiever team

De Feelgood@work-scan toont je hoe het gesteld is met het welzijn van je werknemers. Je krijgt inzicht in verschillende facetten zoals communicatie, motivatie, stress en vitaliteit. Bovendien krijg je een gedetailleerd rapport met concrete actiepunten om de werksfeer te verbeteren en je werknemers gezonder te maken.

Vragen? Contacteer ons!

Waarom een Feelgood@work-scan?

 • Ga na hoe het gesteld is met de welzijnssituatie van je bedrijf
 • Ontdek wat er al goed loopt en wat beter kan
 • Krijg een handige prioriteitenlijst en advies om de situatie te verbeteren

Wat is de Feelgood@work-scan?

Een succesvol welzijnsbeleid begint met een Feelgood@work-scan, want welzijn hangt af van een heleboel factoren.

Met de Feelgood@work-scan:

 • Krijg je een overzicht met gedetailleerde prioriteiten en ontdek je welke elementen doorslaggevend zijn voor het welzijn in je organisatie.
 • Verwerf je inzicht in het bewustzijn van je team rond gezonde voeding of beweging, waar de Fitbees - kant-en-klare welzijnsuitdagingen perfect bij aansluit.
 • Worden problemen geïdentificeerd én meten we de resultaten van je aanpak

Met de Feelgood@work-scan kies je dus onderbouwd de slimste investeringen en stuur je vlot bij op basis van concrete resultaten.

Start met de Feelgood@work-scan

Hoe werkt de scan?

De Feelgood@work-scan, stap voor stap:

 • Je vraagt de scan aan
 • Je werknemers krijgen een online vragenlijst in het Nederlands, Frans of Engels
 • Een automatischeopvolging met herinneringsmails zorgt voor een maximale respons
 • Securex voorziet materiaal om intern extra bewustzijn te creëren
 • Achteraf krijg je een gedetailleerd rapport, waarna je aan de slag gaat met de concrete actiepunten.

Als je dat wil, helpen experten van Securex je tijdens een extra workshop actiepunten vertalen naar een concreet welzijnsbeleid.

Welzijnsbeleid werkt

Een duurzaam en proactief welzijnsbeleid werpt vruchten af. Je werknemers zijn gezonder en gelukkiger, minder afwezig, werken productiever en blijven langer trouw aan je organisatie. Welzijnsbeleid op het werk is dus niet alleen een hr-uitdaging, maar een investering die rendeert in alle departementen van je onderneming.

3 tips voor een duurzaam welzijnsbeleid

Of je nu medewerkers wil beschermen in onzekere tijden of je bedrijf weerbaarder wil maken, met deze drie tips ga je zo aan de slag: 

Meten is weten

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Om vooruitgang te maken, moet je eerst weten wat de huidige situatie van je bedrijf is en waar mogelijke pijnpunten liggen. Maak hiervoor gebruik van de Feelgood@work-scan.

Creëer nieuwe gewoontes

Welzijn en gezondheid gaan vaak over kleine details:

 • Neem wat vaker de trap in plaats van de lift
 • Drink ‘s middags een glas water bij de lunch en geen cola
 • Heb je een vergadering? Neem eens de lange weg door het gebouw.

Creëer nieuwe en duurzame gewoontes samen met je werknemers die de vitaliteit van iedereen ten goede komen. Nood aan doeltreffende oplossingen? Bekijk het Fitbees-traject, de health coachings (individueel/online) of actieve check-ups.

Communiceer de visie

Net zoals de meeste mensen, houden je werknemers ervan om actief deel uit te maken van verandering en mee te denken. Daarom is het belangrijk dat je communiceert over je visie en het doel waar je naartoe werkt: vitale medewerkers die zich goed voelen in hun vel, vandaag, maar ook over tien jaar.

Wees daar consequent in. Het is geloofwaardiger om aan iedereen te vragen gezonder te eten als het bedrijfsrestaurant ook gezonde maaltijden aanbiedt.

Ons positief beleid en gerichte acties in het kader van de coronacrisis werden gesmaakt en kwamen duidelijk naar voren. Wel bracht deze enquête enkele verbeterpunten aan het licht, waaruit snel een actieplan is voortgevloeid. Zo kunnen we beter inzetten op het welzijn van onze medewerkers.
Sofie De Camps, Personeelsadviseur - Crelan
Dit zou je ook kunnen interesseren