Menu
Absenteïsme op het werk

Medische controle

Zend een duidelijk en positief signaal uit naar uw medewerkers

Afwezige werknemers hebben een impact op de goede werking van uw organisatie, maar ook op de werksfeer. Met onze medische controles komt u erachter wanneer iemand onterecht afwezig is, wat de achterliggende oorzaken van kort absenteïsme zijn en hoe u snel en efficiënt een einde maakt aan dit verschijnsel.

Medische controle aanvragen (klant)Medische controle aanvragen (niet-klant)
Medische controle
Waarom zou u kiezen voor een medische controle van Securex?
  • Onze medische controles zijn rendabel omdat de directe en indirecte kosten ten gevolge van afwezigheid verminderen
  • U zendt een positief signaal uit naar uw werknemers
  • Een statistisch rapport helpt u om de juiste beslissingen te nemen
De controlearts
Een medische controle thuis of in het kabinet? Dat is afhankelijk van de individuele situatie en van uw absenteïsmebeleid.

Overweeg om de afwezige werknemers direct naar de controlearts te sturen, zodat:
 
  • U onterechte afwezigheid of luie dagen ontmoedigt
  • U geen reiskosten betaalt voor de controlearts
  • U discussies met werknemers vermijdt over gemiste huisbezoeken
Medische controles kunnen ook gericht zijn op risicogroepen die naar boven zijn gekomen bij een kwantitatieve audit. Deze interventie kunt u aanvullen met andere instrumenten, zoals de online vragenlijst of de telefonische opvolging.
Bereken de kosten voor absenteïsme binnen uw bedrijf
Bij Top Brands kunnen we gelukkig profiteren van de efficiënte aanpak van Securex voor de medische controles. Hiermee voorkomen we een verhoging van absenteïsme... Klaartje Present HR-assistente - Top Brands
Wilt u medische controles laten uitvoeren om absenteïsme binnen uw bedrijf aan te pakken? Neem contact met ons opof bekijk onze brochure met betrekking tot Medische Controle
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Opleidingen: Verzuimbeleid

Wat zijn de ingrediënten van een goed beleid rond absenteïsme... en welke zijn de nodige vaardigheden die een manager moet hebben om het contact met zijn afwezige werknemers te houden? Volg onze opleidingen om meer te leren. 
 

Programma
Individuele coaching voor leidinggevenden bij het beheer van absenteïsme

Het absenteïsme kan de goede functionering van uw bedrijf afremmen. Naast de interne procedures die u zelf kunt invoeren, kan een constructief gesprek met uw afwezige werknemers ook bijdragen aan het tegengaan van dit verschijnsel.

Meer info
Werkhervattingstraject

Door het invoeren van een werkhervattingstraject, dit zowel via het formeel re-integratietraject als via de informele weg, is er meer kans op een geslaagde terugkeer naar het werk na een lange afwezigheid. Een “win-winsituatie” voor zowel uw bedrijf als uw werknemer.

Meer info