Menu
Absenteïsme op het werk

Intervisie rondom het thema absenteïsme

Ervaringen met elkaar delen om het verschijnsel tegen te gaan

Absenteïsme verlaagt de productiviteit van uw bedrijf. Tijdens een intervisie, die wordt geleid door een consultant van Securex, kunnen de leidinggevenden hun eigen ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren.

Neem contact met ons op
Intervisie rondom het thema absenteïsme
Waarom zou u kiezen voor de intervisie voor absenteïsme?
  • Uw bedrijf kan leren van de concrete ervaringen van anderen
  • De leidinggevenden ontdekken de optimale werkmethoden van hun collega’s
  • De deelnemers trekken er lessen uit die ze gelijk kunnen toepassen
Onze aanpak
De consultant van Securex leidt het verloop van deze werkgroepen en geeft aan het eind van de sessie een samenvatting van de besproken zaken. Het is een gestructureerde methode met een gezamenlijke voorbereiding op situaties die al zijn voorgevallen, rollenspellen en een gezamenlijke nabespreking. Het doel: de onderlinge afstemming tussen de deelnemers bevorderen.
Bereken de kost van verzuim in uw onderneming
Hoeveel kost ziekteverzuim aan uw bedrijf?
Gebruik onze simulatietool - Absenteïsme kost
 
Wilt u een sessie voor een intervisie organiseren in uw bedrijf? Neem contact met ons op of bekijk onze brochure over de Intervisie.
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Opleidingen Verzuimbeleid

Wat zijn de ingrediënten van een goed beleid rond absenteïsme... en welke zijn de nodige vaardigheden die een manager moet hebben om het contact met zijn afwezige werknemers te houden? Volg onze opleidingen om meer te leren. 

Programma
Online vragenlijst

Absenteïsme kan het soepele functioneren van uw bedrijf in gevaar brengen. Met een elektronische opvolging komt u erachter wat de achterliggende oorzaken zijn van de afwezigheid van uw medewerkers en welke aangepaste maatregelen u moet nemen om dit tegen te gaan.
 

Meer info
Individuele coaching voor leidinggevenden

Het absenteïsme kan de goede functionering van uw bedrijf afremmen. Naast de interne procedures die u zelf kunt invoeren, kan een constructief gesprek met uw afwezige werknemers ook bijdragen aan het tegengaan van dit verschijnsel.

Meer info