Menu
Absenteïsme op het werk

Elektronische opvolging

De motieven begrijpen van kort absenteïsme

Absenteïsme kan het soepele functioneren van uw bedrijf in gevaar brengen. Met een elektronische opvolging komt u erachter wat de achterliggende oorzaken zijn van de afwezigheid van uw medewerkers en welke aangepaste maatregelen u moet nemen om dit tegen te gaan.
 

Neem contact met ons op
Elektronische opvolging
Waarom zou u kiezen voor de elektronische opvolging van Securex?
  • U beschikt over een extra kanaal om waardevolle informatie te verzamelen
  • U begrijpt beter wat de achterliggende oorzaken zijn van de afwezigheid van uw medewerkers
  • U geeft een positief signaal af aan de afwezige medewerker door uw bezorgdheid over zijn gezondheid te uiten
Onze aanpak

Iedere werknemer wordt gevraagd om een online vragenlijst in te vullen over de redenen van zijn afwezigheid. U ontvangt regelmatig een rapport met een overzicht over het aantal opgevolgde afwezigen, hun motieven (privéleven of professioneel, fysieke of mentale kwalen...) evenals de efficiëntie van het terugkeergesprek. Deze vragenlijst kan worden aangevuld met een telefonische opvolging. Met de antwoorden kunt u een actieplan opstellen dat aansluit op de behoeften van uw organisatie.

Wilt u de elektronische opvolging gebruiken om de achterliggende oorzaken van de afwezigheid van uw medewerkers beter te begrijpen? Neem contact met ons op of bekijk onze brochure over de Elektronische opvolging.
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Opleidingen verzuimbeleid

Wat zijn de ingrediënten van een goed beleid rond absenteïsme... en welke zijn de nodige vaardigheden die een manager moet hebben om het contact met zijn afwezige werknemers te houden? Volg onze opleidingen om meer te leren. 
 

Programma
Individuele coaching voor leidinggevenden

Het absenteïsme kan de goede functionering van uw bedrijf afremmen. Naast de interne procedures die u zelf kunt invoeren, kan een constructief gesprek met uw afwezige werknemers ook bijdragen aan het tegengaan van dit verschijnsel.

Meer info
Medische controles

Met onze medische controles komt u erachter wanneer iemand onterecht afwezig is, wat de achterliggende oorzaken van kort absenteïsme zijn en hoe u snel en efficiënt een einde maakt aan dit verschijnsel.

Meer info