Menu
Eerste werknemer aanwerven

Uw eerste werknemer aanwerven: ons advies

Ontdek de sleutels tot een succesvolle eerste aanwerving

Groeit uw activiteit en heeft u te veel werk? Wilt u uw activiteit opstarten en uw eerste werknemer aanwerven? Dan is het moment misschien aangebroken om te rekruteren. Of u nu de ideale kandidaat al hebt gevonden of nog aan het begin van uw zoektocht zit, Securex geeft advies via e-mail om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Krijg ons advies per mail
Succesvolle eerste aanwerving
Waarom een werknemer aanwerven?

De meeste zelfstandigen willen een werknemer aanwerven omdat ze te veel werk hebben. Is dat bij u ook het geval? Als enige kapitein aan boord bent u verantwoordelijk voor het operationele, de marketing, de commerciële service, de administratie, ... Kortom, te veel taken voor één persoon! Door uw eerste werknemer aan te werven, kunt u:
 
  • Uw werklast beter verdelen: u werkt waarschijnlijk tot in de late uurtjes en wilt een beter evenwicht tussen werk en privéleven. Als u een werknemer in dienst neemt, kunt u hem of haar een deel van uw taken delegeren en de zaken rustiger aanpakken.
     
  • Zich concentreren op waar u echt goed in bent: het is meer dan normaal dat u zich liever concentreert op de dingen waarin u echt uitblinkt. Is de verkoop niet uw ding? Dan is het beter om een commercieel vertegenwoordiger aan te nemen met een feilloze overtuigingskracht en argumentatievermogen.
     
  • Werken aan de groei van het bedrijf: als u uw bedrijf wilt laten groeien, heeft u wellicht nood aan gespecialiseerde vaardigheden. Denk aan productontwikkeling, service naar de klanten toe, ... Reden te meer om iemand aan te nemen die zich echt in deze materie thuisvoelt!
Bent u klaar om personeel in dienst te nemen?

  Krijg onze e-mails om het te weten te komen
Personeel aanwerven: alles wat u moet weten

Een antwoord op uw vragen als toekomstige werkgever

Welk profiel aanwerven?

Als u een werknemer wilt aanwerven, bestaan er verschillende mogelijkheden in functie van uw situatie.
 
  • Een student aanwerven: jobstudenten zijn ideaal om u te helpen tijdelijke of seizoensgebonden pieken in de activiteit de baas te kunnen, zoals in de horeca. Met lagere sociale bijdragen en een uurloon kunt u deze jongeren aan een lagere kostprijs inzetten. Let er wel op dat u de grens van 475 uur per jaar niet overschrijdt, want dan verhogen uw socialezekerheidsbijdragen.
  • Een uitzendkracht aanwerven: dit is bijvoorbeeld praktisch bij een tijdelijke toevloed aan orders of in geval van zwangerschapsverlof. Het voordeel? Uitzendkrachten blijven de werknemers van de uitzendbureaus. U bent dus verlost van een hoop administratieve formaliteiten!
  • Een flexijobber aannemen: flexijobbers zijn flexibele medewerkers die vaak meerdere banen combineren. Een flexijobber moet minstens drie kwartalen 4/5de hebben gewerkt of minstens twee kwartalen met pensioen zijn. Flexijobs zijn voordelig voor u en voor de flexijobber: u betaalt slechts 25% van de socialezekerheidsbijdragen en het loon van de werknemer is onbelast. Praktisch, niet?
Krijg ons advies er mail


De kost van een eerste aanwerving

Hoeveel kost mijn werknemer maandelijks? Dat is waarschijnlijk dé vraag die u zich stelt. Securex heeft een berekeningstool uitgewerkt om u te helpen bepalen wat uw eerste werknemer u echt zal kosten. Bereken de kost van uw werknemer


Uw verplichtingen als werkgever

Een werknemer in dienst nemen heeft gevolgen. DIMONA-aangifte, arbeidsreglement, ... Als kersvers werkgever moet u bepaalde verplichtingen nakomen om juridisch in orde te zijn. Ontdek uw verplichtingen


Aanwerven: waar te beginnen?

Securex biedt u een stappenplan om van uw eerste aanwerving een succes te maken. Volg de gids! Uw eerste aanwerving stap voor stap


Doelgroepvermindering

Heeft u recht op verminderde werkgeversbijdragen in het kader van uw aanwerving en wat houdt dit precies in? Securex vertelt u alles.
  Meer informatie over doelgroepverminderingen
Wilt u advies krijgen van Securex om klaar te zijn voor uw eerste aanwerving?

Krijg ons advies per mail