Menu
Personeelsbeleid

Ontslag

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst door de werkgever

U gaat als werkgever hierbij nooit over 1 nacht ijs. U probeert ontslag eerst te vermijden en oplossingen te zoeken. Dient u uiteindelijk over te gaan tot ontslag? Dan bereidt u dat best grondig voor.

Ontdek de alternatieven en oplossingen
Ontslag

Een ontslag wordt niet in een handomdraai geregeld. U heeft als werkgever verplichten maar het wettelijk kader is niet altijd makkelijk te begrijpen. Wij zetten voor u alle informatie op een rij.

Ebook ontslag Dient u over te gaan tot ontslag? Ontdek in dit e-book uw wettelijke verplichtingen vóór, tijdens en na het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Download het gratis Ebook!
Overweeg eerst alternatieven voor ontslag
Loonkost optimalisatie

Als werkgever kunt u ontslagen misschien vermijden, door een aantal optimalisaties op korte termijn door te voeren. Hiervoor bestaan een aantal concrete oplossingen.

Ontdek 5 optimalisaties
Flexibel werken

Een flexibele manier van werken kan ook helpen om ontslag te voorkomen. Denk maar aan deeltijds werken, een 4/5de week, ouderschapsverlof, tijdelijke werkloosheid en flexibele werkuren.

Ontdek hier alle mogelijkheden
Onze oplossingen op vlak van ontslag
Outplacement

Moet u toch overgaan tot individueel of collectief ontslag? Dan kan outplacement ervoor zorgen dat uw werknemers een mooie toekomst tegemoet gaan.

Vraag een begeleiding aan
Opzegtermijn berekenen

Bereken dankzij deze gratis tool snel de opzegtermijn van uw werknemer.

Ga naar de tool
Houd uw personeel gemotiveerd

Een ontslag in uw team heeft ongetwijfeld een mentale impact op de werknemers die overblijven. Hoe kunt u deze medewerkers blijven motiveren?

Ontdek onze oplossingen
Webinar : uitdagingen van de leidinggevende bij ontslag

Bij een ontslag staat de leidinggevende voor veel uitdagingen. Ontdek onze gouden regels in dit webinar.

Schrijf u in
Heeft u vragen of ondersteuning nodig? Contacteer ons