Menu
HR & Payroll

Mobiliteit

Voor een duurzaam mobiliteitsbeleid binnen uw organisatie

Het aantal structurele files neemt jaar na jaar toe, niet enkel tijdens de spitsuren, maar ook meer en meer tijdens de daluren. Mobiliteit is een belangrijke trend waaraan u als werkgever aandacht moet schenken. Bovendien neemt het aanbod van mobiliteitsoplossingen steeds toe.

Contacteer ons
Mobiliteit
Waarom nu investeren in mobiliteit
  • Bied uw personeel alternatieven voor de auto aan
  • Neem mobiliteit mee op in uw cafetariaplan en laat de keuze aan uw werknemers
  • Minder in de file staan, zorgt voor meer gemotiveerde en productieve medewerkers
Onze mobiliteitsoplossingen
U wilt een voordelig(er) mobiliteitsbeleid opstellen? Laat uw personeel op een andere manier naar kantoor bewegen en/of thuiswerken en spaar zo kostbare tijd én kosten uit. Wij geven u advies op maat van uw organisatie en volgens uw gewenste perspectief. Samen streven we naar een duurzaam mobiliteitsbeleid, voor zowel u als uw werknemers. Hieronder fietsen we door de verschillende mogelijkheden die u in uw mobiliteitsactieplan kunt opnemen:

Mobiliteitsbudget
Vanuit de overheid wordt er gewerkt aan een mobiliteitsbudget. Met dat budget kan een werknemer zelf kiezen wat hij met zijn bedrijfswagen doet: inruilen voor een kleinere wagen en het overblijvende bedrag voor een of meerdere alternatieve mobiliteitsoplossingen inzetten (bijvoorbeeld een abonnement voor het openbaar vervoer of een app die u helpt in alle aspecten van mobiliteit). Wij werken hiervoor samen met heel wat leveranciers. Simuleer hier hoe u het mobiliteitsbudget kunt inzetten.

Werkt u al met een cafetariaplan? Verwerk dan mobiliteitsoplossingen in uw cafetariaplan. Uw medewerkers kiezen volgens hun noden de beste oplossing.

Mobiliteitsvergoeding
Niet te verwarren met het mobiliteitsbudget: de mobiliteitsvergoeding. Dit systeem bestaat sinds januari 2018 en streeft ernaar het aantal bedrijfswagens te verminderen. Een medewerker ruilt zijn bedrijfswagen volledig in voor geld. Bereken hier hoeveel uw mobiliteitsvergoeding bedraagt.

Loonruil voor fietsen
Files, parkeerproblemen, de wens om meer te bewegen, … er zijn heel wat redenen om met de fiets naar het werk te rijden. Voorzie naast het bestaande loon ook (elektrische) fietsen voor uw medewerkers. Wij werken hiervoor samen met fietsservice provider O2O. Meer weten? Download onze Cash4bike-fiche voor meer details.

Telewerken
Laat uw medewerkers van thuis uit werken en zorg voor een traject minder naar het kantoor. Tegelijkertijd boost u hun motivatie en inzetbaarheid. Meer weten? Lees hier alles over telewerken.

Loonruil voor wagens
Bied uw medewerkers bedrijfswagens aan in ruil voor loon of ‘cash for car’. Meer weten? Download onze Cash4car-fiche voor meer details.


Change management
Uw mobiliteitssituatie veranderen, vraagt ook om een aanpassing in gedrag. Wij begeleiden u tijdens de overgangsfase naar een nieuw mobiliteitsbeleid. Meer weten? Bekijk onze opleiding Change management.

Bewegen
Besteed naast het financiële en tijdsaspect ook aandacht aan de fysieke toestand van uw medewerkers. De impact van langdurig zitten op uw medewerkers is niet te onderschatten. Volg onze e-learning om sedentarisme aan te pakken.
Onze partners op vlak van alternatieve mobiliteit
Securex werkt samen met verschillende leveranciers van alternatieve mobiliteit.
 
Werkt u al met een andere leverancier samen? Dan bekijken wij samen met u wat we voor u kunnen doen.
Wilt u advies over mobiliteitsoplossingen op maat van uw organisatie? Contacteer ons