Login
Service Contact Lex4You
Login

Loopbaanbegeleiding

Geef je carrière een nieuwe boost

Denk je na over een volgende stap in je loopbaan? Kijk je uit naar een nieuwe uitdaging op professioneel vlak? Pieker je af en toe over je professionele leven? Vraag je je af of je talent wel voldoende gezien wordt? Dan heeft een ontmoeting met een loopbaancoach zin voor je! 

Vraag jouw loopbaanbegeleiding meteen aan Download de brochure

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding ?

 • Jouw vraag staat centraal en vormt de basis van jouw traject
 • Je ontdekt jouw sterke punten en hoe je die verder kan ontwikkelen
 • Je weet na het traject welke stappen je kan zetten: opleiding, solliciteren, ...

Waarom kiezen voor Securex?

 • De loopbaancoaches van Securex zijn gediplomeerde en ervaren psychologen of pedagogen
 • Securex heeft als HR-dienstverlener een ruime kennis en knowhow in huis om mensen verder te helpen. We bieden een breed gamma van HR-diensten aan die het bedrijf en de werknemers kunnen ondersteunen in lang en gezond werken
 • We zorgen voor een praktische organisatie op maat
 • Securex is door Federgon erkend als loopbaancentrum.

Wat houdt het in?

Stilstaan bij jouw loopbaan betekent stilstaan bij wie je bent, wat je kan, wat je wil en hoe je dat kan bereiken. Dat is de rode draad doorheen elk traject.

We werken vooral aan de hand van individuele gesprekken, maar eventueel ook met oefeningen, huiswerkopdrachten of enkele testen. Je krijgt de kans om tijdens het traject, in samenspraak met een coach, jezelf nog wat beter te leren kennen en stil te staan bij wat je echt belangrijk vindt in je verdere professionele loopbaan. We ondersteunen je op een professionele manier in jouw zoekproces zodat je nadien bewuster, gerichter en zelfzeker stappen kan zetten in jouw loopbaan.

De gesprekken worden gepland in functie van jouw agenda. De duur en spreiding van de sessies bepaal je zelf in overleg met jouw coach.

Voor wie?

Je kan loopbaanbegeleiding volgen als je op het ogenblik van jouw aanvraag van de loopbaancheque aan vier voorwaarden voldoet:

 • Je woont in Vlaanderen of in het Brussels gewest
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige 
 • Je werkte minimum 7 jaar (84 maanden) als werknemer of zelfstandige
 • Het is langer dan zes jaar geleden dat je loopbaanbegeleiding volgde
Zit je in jouw opzegtermijn? Zolang jouw opzegtermijn loopt, kan je loopbaancheques aanvragen. Vanaf het moment dat je uitkeringsgerechtigd bent, is dat niet meer mogelijk.

Waar?

Omdat we een ruim kantorennetwerk hebben, zorgen we ervoor dat je terecht komt bij een coach in jouw buurt. We bieden loopbaancoaching aan in:

 • Oost-Vlaanderen: Drongen, Gent, Aalst, Zottegem (Elene), Dendermonde of Sint-Niklaas
 • West-Vlaanderen: Kortrijk, Roeselare, Oostende, Brugge, Blankenberge of Diksmuide
 • Antwerpen: Antwerpen, Berchem, Zwijndrecht, Mechelen, Lier, Turnhout of Geel
 • Limburg: Hasselt, Lommel of Hechtel-Eksel
 • Vlaams-Brabant: Leuven, Overijse, Haacht, Vilvoorde of Zaventem
 • Brussel: Etterbeek

Hoe aanvragen?

Om een afspraak met jouw loopbaancoach te maken, voer je twee acties uit:
 1. Je mailt loopbaanbegeleiding@securex.be en vermeldt alvast jouw naam, telefoonnummer en voorkeurskantoor.
 2. Je vraagt jouw loopbaancheque(s) aan via de VDAB:
 • Online - via www.vab.be. Je kiest in het rechtermenu voor ‘Mijn loopbaan’ en klikt dan op ‘Aanvraag loopbaancheques’. 
 • Telefonisch - via het gratis nummer 0800 30 700. Elke werkdag van 8 tot 19 uur.

FAQ

Hoe vaak kan ik loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques?
Heb je een job, dan kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques als je aan de nodige voorwaarden voldoet.  

Hoeveel loopbaancheques bestel ik en hoeveel kosten ze?
Jouw eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding en je tweede voor 3 uur. Je betaalt maar 40 euro voor een loopbaancheque. Dit is erg voordelig want de reële waarde bedraagt 169 euro per uur.  
Wil je graag 7 uur loopbaanbegeleiding volgen? Bestel dan eerst één loopbaancheque van 4 uur. Heb je de 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je een tweede loopbaancheque bestellen. 
Let wel! Op het moment dat je de tweede loopbaancheque aanvraagt, moet je nog aan de voorwaarden beantwoorden voor loopbaancheques.
 
Hoe lang duurt het vooraleer ik effectief met het traject kan starten? 
Je overlegt met jouw loopbaanbegeleider wanneer jullie afspreken. Je kan jouw afspraken overdag of na de kantooruren plannen. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan je binnen de week een eerste afspraak maken.
 
Hoe wordt de kwaliteit bewaakt? 
We vragen aan elke deelnemer om op het einde van het traject een evaluatiedocument in te vullen. Met die evaluaties willen wij onze dienstverlening continu blijven verbeteren. Als je niet tevreden bent, kan je onze klachtenprocedure volgen.  
 
Wie zijn de loopbaancoaches? 
Wij werken met een vast team van ervaren coaches. Alle coaches zijn gediplomeerde en ervaren psychologen of pedagogen. Zij beschikken over een brede HR-ervaring en begeleiden al jaren mensen in hun loopbaankeuzes en ontwikkeling. Voor onze coaches staat de mens centraal. Jouw vraag is het uitgangspunt en de startbasis van jouw traject. 

Loopbaanbegeleiding vind ik een absolute must voor iedereen die belangrijke stappen wil zetten in zijn beroepsleven en dit doordacht wil doen.
S.C, Deelnemer
Door rekening te houden met mijn loopbaanbegeleiding en mijn buikgevoel te volgen, heb ik de juiste keuzes kunnen maken.
T.F, Deelnemer
Wil je meer weten over onze loopbaanbegeleiding?