Menu
Road to HR

Webinar - Het mobiliteitsbudget

“Grote broer” van de mobiliteitsvergoeding

Mobiliteit is een erg actueel thema. Het heeft betrekking op veel werknemers en werkgevers. In onze opleiding leert u meer over het mobiliteitsbudget en de mobiliteitsvergoeding.
 

Schrijf u in!
Webinar - Het mobiliteitsbudget
Waarom kiezen voor dit webinar?

Na dit webinar:

  • Heeft u geleerd wat het mobiliteitsbudget en de mobiliteitsvergoeding voor u kunnen betekenen
  • Kent u de technieken voor de berekening van deze twee begrippen
  • Weet u welke van de twee maatregelen het voordeligst is voor u
Duur 1 uur
Doelgroep HR- en personeelsverantwoordelijken uit de privé-sector, HR medewerkers en medewerkers van een personeelsdienst uit de privésector en partners
Programma
  • Het mobiliteitsbudget en de mobiliteitsvergoeding beschrijven en duiden, en duidelijk maken wie de betrokken werknemers zijn
  • De fiscale en sociale aspecten aanpakken, evenals de technieken voor de berekening van deze twee begrippen
  • Verschillen tussen het mobiliteitsbudget, de mobiliteitsvergoeding en een cafetariaplan met pijler mobiliteit presenteren. Welke is de meest voordelige maatregel?
  • WLTP-methode en het effect ervan op het wagenpark van bedrijfsauto's en het mobiliteitsbeleid verduidelijken.

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Algemene voorwaarden Bekijk de algemene voorwaardenPremies en subsidies Ontdek op welke premies u recht heeftErkende opleiding:
  • IAB
  • BIBF
  • KMO-portefeuille
Raadpleeg de lijstIncompany opleidingen Opleidingen op maat van uw bedrijf
Komende sessies

Geen sessie gepland in uw regio? Onze trainers komen graag langs in uw onderneming!

Contacteer ons
Wilt u deze opleiding organiseren binnen uw bedrijf? Contacteer ons
Dit zou u ook kunnen interesseren:
HR for Experts - Workshop: alternatieve verloningen

Het aanbieden van een aantrekkelijk loonpakket is een must voor elke werkgever die medewerkers wil aantrekken, motiveren en in dienst houden. Het voeren van een dergelijk beleid kan een aanzienlijke financiële kost inhouden voor uw onderneming. Op basis van voorbeelden en becijferde vergelijkingen van de verschillende vormen van alternatieve verloning die we onder de loep nemen, tonen we de financiële impact voor de werkgever en de invloed op de koopkracht van uw medewerker aan. Deze vergelijkingen zijn gebaseerd op een vastgesteld gemeenschappelijk budget zodat ze zinvol blijven.

Meer info
HR for Experts – Hoe omgaan met het ontslag van een medewerker?

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren beëindigd worden. De beëindiging van een arbeidsovereenkomst kan juridische en financiële risico’s inhouden. Houd er rekening mee dat u als werkgever in bepaalde gevallen specifieke verplichtingen moet naleven. We verhelderen de verschillende situaties aan de hand van rechtspraak en voorbeelden uit de praktijk.

Meer info
HR for Experts - Deeltijdse arbeid: rechten en plichten

“Deeltijdse arbeid” is niet wettelijk gedefinieerd, maar algemeen wordt een werknemer die minder uren werkt dan een voltijdse werknemer beschouwd als een deeltijder. Deeltijdse prestaties kunnen zowel in een overeenkomst van bepaalde duur, onbepaalde duur of voor een bepaald werk opgenomen worden. Zowel arbeiders, bedienden, handelsvertegenwoordigers als studenten kunnen deeltijds werken. Ook de recentste wijzigingen zoals opgenomen in de Wet Peeters worden onder de loep genomen.

Meer info