Menu
Health & Safety opleidingen

Mentally Fit

Mentale gezondheid op het werk

Tijdens deze opleiding leren uw medewerkers stress hanteren, zelfzorg toepassen en nieuwe attitudes ontwikkelen. Bovendien leren ze welke patronen hun gedachten, emoties en gedrag bepalen. Zo kunnen ze gelukkiger werken en een burn-out vermijden. Gelukkige werknemers presteren beter, verzuimen minder en werken langer.

Schrijf u in !
Mentally Fit
Waarom deze opleiding?   Deze opleiding geeft uw medewerkers een perfect inzicht in hun mentale kwetsbaarheden en groeikansen. Die inzichten worden vertaald in een persoonlijk actieplan. Dat helpt hen om hun mentale fitheid te behouden. Tijdens deze opleiding:
 
  • Verlagen uw medewerkers hun risico op stress en burn-out
  • Verhogen uw medewerkers hun energieniveau
  • Verbeteren uw medewerkers de verstandhouding met hun collega’s
Duur 6 x 0,5 dag
Doelgroep Medewerkers, leidinggevenden, HR-managers en directieleden die hun mentale gezondheid willen verbeteren en hun stressniveau willen verlagen.
Programma

In zes sessies krijgt u – naast het inhoudelijke deel - verschillende relaxatietechnieken aangeleerd. Volgende punten komen aan bod:

  • Energiebronnen, groeikansen en talenten ontdekken
  • Kwaliteiten en valkuilen herkennen
  • Communicatievaardigheden opbouwen
  • Stress vermijden en uw mentale gezondheid verbeteren
  • Gedachten en emoties de goede richting uitsturen
  • Mentale gezondheid verzekeren

Voorkennis

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis vereist.

Inschrijvings- en betalingsvoorwaarden Premies en subsidies Ontdek op welke premies u recht heeftErkende opleidingen Raadpleeg de lijst van alle erkenningenIncompany opleidingen Opleidingen op maat in uw bedrijf

Geen opleiding gepland in uw regio?

Contacteer ons!
Interesse om deze opleiding in uw bedrijf te laten plaatsvinden? Vraag vrijblijvend uw offerte aan!  Of bekijk onze opleidingscatalogus.
Dit zou u ook kunnen interesseren:
Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Het welzijn van uw medewerkers is belangrijk. Bovendien verplicht de wet de werkgever een psychosociaal welzijnsbeleid te voeren. Het is aanbevolen om samen met de verschillende partijen (HR, interne preventiedienst, hiërarchische lijn,…) een integraal psychosociaal welzijnsbeleid op te stellen. Onze experten van Securex helpen u de risico’s alsook de verbeterpunten in kaart te brengen en een actieplan op te stellen.

Meer info
Zelfzorg

Zelfzorg is noodzakelijk als uw medewerkers hun werk goed, vitaal en vol inspiratie willen doen. Met zelfzorg verkleinen ze bovendien de kans op stress, uitputting of een burn-out.

Meer info
Psychosociaal welzijn

Een werknemer die goed in zijn vel zit, werkt efficiënter. Ons compleet aanbod van diensten is gericht op het behouden van de gemoedsrust van uw medewerkers, ongeacht de problemen of moeilijkheden waar ze tegen aanlopen.

Meer info