Login
Leiderschap

Leadership Development track

Groei naar duurzaam leiderschap

Met de hedendaagse uitdagingen waarin verandering de enige constante lijkt, is leiderschap belangrijker dan ooit. Maar wat dat leiderschap inhoudt, is eveneens veranderd en voer voor discussie. Vast staat in ieder geval dat leiderschap zich gaandeweg en al doende ontwikkelt.

Vragen? Neem contact met ons op
Leadership Development track
Waarom kiezen voor deze opleiding?
  • Een uniek leertraject dat bestaat uit 3 volle dagen
  • Deelnemers geven samen vorm aan de inhoud en leren van elkaar over leiderschap en coaching
  • Verregaande reflectie op eigen en andermans ervaringen zorgt voor een groter bewustzijn en het evolueren naar een persoonlijke leiderschapsstijl
Duur 3 dagen
Prijs Offerte op aanvraag
Doelgroep Leidinggevenden. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
Programma
Interactie en leren van elkaar staan centraal tijdens de 3 sessies.

Sessie 1: ‘Ik als leider, mijn kracht en mijn uitdaging’
- Zelfkennis en zelfreflectie: markeer jouw sterktes, kracht, ontwikkelingspunten en belemmeringen in de evolutie naar modern leiderschap.

Sessie 2: ‘Coachen van medewerkers, leren en experimenteren in een veilig kader’
- Doen, ervaren en leren rondom diverse thema’s: motivatie, leerklimaat, sturen of loslaten, actief luisteren, feedback geven en ontvangen, coachende basishouding.

Sessie 3: ‘Coachen van medewerkers, de realiteit van de werkvloer’
- Vertaling naar de werkvloer met inbreng van eigen cases en evaluatie van hetgeen geleerd werd.

Ervaar wat leiderschap doet met jezelf en anderen en word je bewust van de kracht van coaching.

De deelnemers worden gecoacht door trainers die beschikken over meer dan 15 jaar ervaring en een stevige rugzak. Er zijn altijd minimum twee trainers aanwezig en de groepen zijn beperkt (max. 15 personen).
Naïef als ik ben, had ik gehoopt om dé tips and tricks te leren over hoe je een goede leider kan worden, maar niks is minder waar: leadership is immers geen exacte wetenschap en er spelen velerlei factoren mee. Veel hangt af van de context, omgeving en de mensen van je team. Leadership is bovendien vaak trial-and-error. In dit traject leer je veel over het gedrag van mensen en waarom mensen (inclusief jezelf) zich op een bepaalde manier gedragen. S.DJ. IT Manager
Deze opleiding wordt enkel op aanvraag in jouw bedrijf georganiseerd. Interesse? Vraag vrijblijvend je offerte aan!Of bekijk onze opleidingscatalogus voor nog meer inspiratie
Dit zou je ook kunnen interesseren:
Groepscoaching  

Werken uw medewerkers optimaal samen? Hebben ze het gevoel dat ze één groep vormen?  Focus op uw team en voorkom spanningen om te zorgen voor een goede samenwerking tussen uw medewerkers. Om het beste uit uw medewerkers en uw team te halen kunt u onze groepscoaching gebruiken.

Meer info
Awareness Center

Het Awareness Center focust op de zelfreflectie en bewustwording van uw medewerker. Waar liggen zijn talenten en interesses? Worden die benut? Hoe kan mijn medewerker zich ontwikkelen? Wij begeleiden u in uw analyses en geven u advies bij belangrijke carrière beslissingen.

Meer info
Development Center

Het Development Center focust op de ontwikkeling van uw medewerkers. Welke kansen, wensen en mogelijkheden hebben zij? Wij evalueren hen en tonen hen wat ze kunnen en waar ze kunnen groeien. Een geïntegreerd rapport en een gericht advies helpen uw medewerkers om zich te ontwikkelen en te groeien.

Meer info